A te történeted
visiteger.com
Eger Turisztikai Honlapja

Szépkorúak Egerben

Nem csak a húszéveseké a világ :)

A nyugdíjas lét remek lehetőséget biztosít az utazásra. Eger pedig egy üde színfolt, ahol lehet kulturálisan töltekezni, gyógyfürdőzni és kellemesen borozgatni.

Ezeréves városhoz méltón jelentős kulturális lehetőségek közül választhatunk Egerben, az épületek mintha mindegyike egy titkot, történetet rejtene. Sétáljuk körbe a várost és fogadjunk helyi idegenvezetőt, aki segít számunkra feltárni azokat a történeteket, amelyeket nem találunk meg az interneten.

Kezdjük sétánkat az ország második legnagyobb székesegyházánál: az Egri Bazilikánál, majd fedezzük fel a szemközti Líceum épületében található Főegyházmegyei könyvtárat, az épületben a 2. emeletig lifttel is közlekedhetünk.

Majd sétáljunk végig a Kossuth Lajos utcán, tekintsük meg Eger legimpozánsabb barokk utcáját. Itt a barátok templománál forduljunk jobbra és sétáljunk el egészen az Érsekkertig. A francia kertépítészeti stílus alapján megalkotott kertben sétálgathatunk, megpihenhetünk, vagy a Termál fürdőben feltöltődhetünk a gyógyvízben, a dögönyözőben, de választhatjuk a Török fürdő wellness szolgáltatásait is.

Ahogy az Érsekkertből visszafelé haladhatunk a patak mentén, a Dobó térre érkezünk. Sétálgassunk kedvünkre a zeg-zugos utcákon, igyunk egy finom kávét, fogyasszunk el egy kellemes ebédet azon a helyen, amelyik számunkra szimpatikus.

A délutáni és esti órákban legyen a Szépasszonyvölgy a következő állomásunk, keressük fel egy hangulatos borkóstolásra. A belvárostól 15 perc sétára / 5 perc autóútra található Völgyben szinte egy más világba érkezünk: itt nyugalom van, béke, zöld környezet és vidámság. A pincesoron feltétlen kóstoljunk Egri Bikavért és Egri Csillagot, a borvidék két zászlósborát, majd bízzuk magunkat az  egri borászok ajánlatára, hiszen rengeteg ízletes tételsorral, borkóstolóval és igény szerint vacsorával várják vendégeiket. Nagyobb létszám esetén előzetes bejelentkezés ajánlott. Az étkezési szándékot szintén előre érdemes jelezni.

Ezek is érdekelhetnek