A te történeted
visiteger.com
Eger Turisztikai Honlapja

Kutyával Egerben

Bátran induljunk Eger felfedezésére kutyusunkkal is! 

Manapság egyre több lehetőségünk van arra, hogy utazásunk alkalmával kutyusunkat is magunkkal hozzuk. Igaz ez Eger tekintetében is, hiszen a város kellemesen bejárható és zöld felület, valamint erdő is van a közelben.

A város látnivalói kutyával

A Dobó téren látható Stróbl Alajos szobra, valamint a Minorita templom is. Balra egy szomszédos téren Gárdonyi Géza szobra ül, melytől egy kis hídon átmehetünk a Végvári Vitézek terére megtekinteni Kisfaludi Strobl Zsigmond, a végváraikat ábrázoló lovas szobrát.

A kisdobó térről felfelé haladva az Egri vár lábánál találjuk magunkat. Bár a kiállításokra nem tudjuk kedvencünket bevinni, de érdemes bemenni a várudvarra, és megnézni a Végvári Vitézek fegyverbemutatóit. Ajánlott azonban szájkosarat is magunkkal vinni, mert a fegyvercsattogás, vagy az ágyúdörrenés összezavarhatja kedvenceink a mienknél jóval élesebb érzékeit.

A belvárostól nem messze található Érsekkertben ugyan csak pórázon vezethetjük négylábú társainkat, de a park Stadion utcai bejáratánál található kutyafuttató segíthet levezetni a sok izgalom hatására felgyülemlett energiát.

Nagy mozgásigényű kedvenceinkkel érdemes kirándulni a Nagy-Eged hegyre, ahonnan kiváló kilátás nyílik az egri völgyre is. A túrázást kedvelőknek ugyancsak végtelen mozgásteret és a természet hangjait kínálja Felsőtárkány vagy a szilvásváradi Szalajka-völgy erdei ösvényei is.

Kutyabarát Vendéglátóhelyek:

Kutyabarát Szálláshelyek:

Ezek is érdekelhetnek