booked.net

Kutyával Egerben

Bátran induljunk Eger felfedezésére kutyusunkkal is! 

Manapság egyre több lehetőségünk van arra, hogy utazásunk alkalmával kutyusunkat is magunkkal hozzuk. Igaz ez Eger tekintetében is, hiszen a város kellemesen bejárható és zöld felület, valamint erdő is van a közelben.

A város látnivalói kutyával

A Dobó téren látható Stróbl Alajos szobra, valamint a Minorita templom is. Balra egy szomszédos téren Gárdonyi Géza szobra ül, melytől egy kis hídon átmehetünk a Végvári Vitézek terére megtekinteni Kisfaludi Strobl Zsigmond, a végváraikat ábrázoló lovas szobrát.

A kisdobó térről felfelé haladva az Egri vár lábánál találjuk magunkat. Bár a kiállításokra nem tudjuk kedvencünket bevinni, de érdemes bemenni a várudvarra, és megnézni a Végvári Vitézek fegyverbemutatóit. Ajánlott azonban szájkosarat is magunkkal vinni, mert a fegyvercsattogás, vagy az ágyúdörrenés összezavarhatja kedvenceink a mienknél jóval élesebb érzékeit.

A belvárostól nem messze található Érsekkertben ugyan csak pórázon vezethetjük négylábú társainkat, de a park Stadion utcai bejáratánál található kutyafuttató segíthet levezetni a sok izgalom hatására felgyülemlett energiát.

Nagy mozgásigényű kedvenceinkkel érdemes kirándulni a Nagy-Eged hegyre, ahonnan kiváló kilátás nyílik az egri völgyre is. A túrázást kedvelőknek ugyancsak végtelen mozgásteret és a természet hangjait kínálja Felsőtárkány vagy a szilvásváradi Szalajka-völgy erdei ösvényei is.

Kutyabarát Vendéglátóhelyek:

Kutyabarát Szálláshelyek:

Ezek is érdekelhetnek