A te történeted
visiteger.com
Eger Turisztikai Honlapja

Osztálykirándulás

Eger Budapesttől 1.45 perc buszútra található, egy-két-háromnapos osztálykirándulásra is ideális! 

Gárdonyi Géza csodálatos regénye már évtizedek óta vonzza Egerbe a felsőtagozatos osztályokat, de középiskolások számára is rengeteg élményt, kultúrális, aktív és sportlehetőségeket biztosít a város.

Tippek az osztálykirándulás első napjára:

Kezdjük sétánkat a Bazilikánál, majd fedezzük fel a a szemközti épületben található Csillagvizsgálót, ahol izgalmas fizikai kísérleteket próübálhatunk ki, valamint az épület tetején található Camera Obscurát is megismerhetjük, mely a kontinens legrégebbi működő panorámakivetítője. Ezt követően sétáljunk le a Széchenyi utcán, a város barokk stílusú főutcáján, majd kanyarodjunk be az egyik kacskaringós kis utcácskába, pár perc és megpillantjuk a város főterét a Dobó teret

Innen a Dobó utcán felfelé haladva az Egri Vár bejáratához jutunk, melyben a felújított kazamata és benne egy Egri Csillag kiállítás vár bennünket. A Várból az északi kapun át lépjünk ki és a várfalsétányon jussunk vissza a belvárosba, pazar panorámában lesz részünk.

Innen már látszik is a Minaret, melyet feltétlen érdemes megnézni, és elképzelni azt az időt, amikor az imám még naponta ötször hívta imára a muszlimokat. 

Az édesszájúaknak feltétlenül érdemes felkeresni a közelben található Kopcsik Marcipániát, a marcipán csodákon túl, a kis boltban, ínyenc trüffeleket, bon-bon-okat és természetesen marcipánokat lehet vásárolni.

Tippek a második napra: 

Második napra a kulturális látnivalók közül az Érseki Palotát javasoljuk, mely az egykori érsekek és püspökök életébe nyújt izgalmas betekintést. 

Ezt követően sétáljunk le a Kossuth utcán, tekintsük meg a Megyeházán a világhírű kovácsmester Fazola Henrik egyik mesterművét, a Fazola kaput. Folytassuk az Egészségház utcán a sétát, mely az Érsekkertbe vezet. Itt lehet tetszés szerint csapatépítő játékokat játszani a parkban vagy jó idő esetén strandolni a termálfürdőben (melynek egyik bejárat az érsekkertből nyílik).

Tippek a harmadik napra:

Fedezzük fel Eger környékét! 20 km-en belül oylan lenyűgöző helyeket ismerhetünk meg, mint Szilvásvárad, Noszvaj, Bélapátfalva, vagy a még közelebb található Felsőtárkány, Noszvaj és Egerszalók. 

További ötletekhez, tippekhez a Tourinform iroda tud segítséget nyújtani.

 

Megnyitás térképen

Ezek is érdekelhetnek