A te történeted
visiteger.com
Eger Turisztikai Honlapja

Kétkeréken bárhová!

Az Eger-patak völgyében fekvő Eger kellemes helyszín a kerékpározásra. 2015-ben elkészült a várost hosszában átszelő kerékpárút-hálózat, melyen biztonságosan tekerhetünk. Ha nem hoztuk magunkkal saját bringát, több helyen is lehet bérelni számunkra megfelelőt. Válasszunk a jobbnál jobb úticélok közül, induljunk Egerből.

Túrázási lehetőségek

Éljünk a lehetőséggel és fedezzük fel Eger festői környezetét! A város határában magasodó Nagy-Eged hegy csúcsáról alaposan szemügyre tudjuk venni a környéket, hiszen tiszta időben a Bükk hegyeit, a Kékestetőt és az Alföldet is láthatjuk. Ha szeretjük a hegycsúcsokat és nem riadunk vissza a komolyabb túráktól sem, válasszuk a 950 méteres magasságban fekvő Tar-követ! A Bükk-fennsík széléről lélegzetelállító panorámában lesz részünk. Meleg nyári napokon jó ötlet a tűző nap elől hűvös, árnyas erdőbe bújni! Keressünk fel néhányat a 82 kaptárkő közül, vagy tegyünk egy sétát a misztikus Hór-völgyben! Ha még a fák is kevés árnyékot adnak, ereszkedjünk a felszín alá! Az Esztáz-kői barlang Egertől alig pár kilométerre található és csodás cseppköveket rejt. 

Felfedezés lovon-, vagy terepjárón ülve

Eger környékén a lovak szerelmesei is megtalálhatják számításaikat, a várostól alig 2 kilométerre található ugyanis egy 26 hektár alapterületű lovastanya! Más módon is bejárhatjuk viszont a környéket! A lovastanyához félúton az Almagyar Borterasz izgalmas dűlőtúrákat szervez, autentikus, UAZ terepjárókkal.

Eger, a vizek városa

Fürdőzni mindenhol jó, de Egerben ez az időtöltés is új dimenziókat rejt! A városi fürdők kölünlegessége, hogy többet is saját forrás tápál közülük. A hangulatos Török fürdőt megpihenésre ajánljuk a nap végén, a polgári miliővel bíró Termálfürdő egésznapos kikapcsolódásra is alkalmas, míg sportolásra az impozáns Bitskey Aladár uszoda és a világviszonylatban is kiemelkedő Bárány uszoda a legjobb választás.

Ezek is érdekelhetnek