booked.net

Petrény Winery - 47-es pince

Nyitvatartás

Hétfő-Csütörtök 10:00-22:00
Péntek-Szombat 10:00-24:00
Vasárnap 10:00-22:00

Környzettudatosság és minőség, ez a Petrény borászat filozófiája

A Petrény család nemzedékek óta foglalkozik a borkészítéssel. Fontos számukra a hagyomány tisztelete és a modern borászat ötvözése. 

"Jelenleg közel 100 hektáron gazdálkodunk, melynek nagy része új telepítésű, kis terhelésű, kiváló fekvésű és jó talajon lévő ültetvény. Meggyőződésünk, hogy a jó bor alapja a kiváló minőségű szőlő, amit csakis gondos műveléssel lehet a tőkéről megszerezni.  Alacsony terheléssel segítünk a szőlőt ellenállóbbá tenni a betegségekkel szemben, ezzel a növényvédelmet a minimálisra szorítani, a legkevesebb és kizárólag „zöld” szerekkel permetezni. Az érett, kizárólag egészséges szőlőt természetes, hagyományos technológiával, a lehető legtisztább körülmények között erjesztjük." Petrény Attila, borász.

Boraik közül ajánljuk:

Astra 2009 - Hárslevelű, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Olaszrizling, Veltelini házasításából készült elbűvölő bor. Csúcsminőségű alapanyagok, dűlő és hordószelektált szőlőből.

Big Band 2007 - Egri Bikavér. Kékfrankos, Cabernet Sauvignon & Franc, Merlot, Syrah házasításából, dűlőszelektált csúcsalapanyagokból, barrique hordókban egy éven keresztül érlelt, komoly bor.

 

Petrény Winery


Megnyitás térképen

Ezek is érdekelhetnek