booked.net

XVIII. Egri Várfalmászó Verseny

Kedves lányok-fiúk, fiatalok és bölcsek, szépek és még szebbek!

KÖZHÍRRÉ TÉTETIK!

Július hónap második hétvégéjén dicső egri végvárunk fényes győzedelmére emlékezve ismét várfalmászó versenyt tartunk, melyre szeretettel meghívunk minden kedves mászót és nem mászót! (megint Ti lesztek a törökök)!

A verseny hétvégéjét számos színes programmal tarkítjuk, hogy egy percre se lankadjon jókedvetek. (egri pincék kincseinek felfedezése, várlátogatás, izgalmas mesék Eger történelméről, ismerkedés a híres egri borokkal, este tábortűz, városi andalgás, és az elmaradhatatlan borkóstoló)

Verseny Helyszíne: Egri Vár Dobó Bástyája. (Eger, Dobó utca 40.)
Verseny időpontja: július 10-11.
Kategóriák:
Ifi.: 2006-ban és után születtek
felnőtt: 2006 előtt születtek

Nevezés:
Honlapunkon, a www.egrivarfalmaszoverseny.hu oldalon bonyolítjuk le, a nevezést június 6-án, este 20.00 órakor nyitjuk meg.
Nevezési határidő vége június 30, éjfél.
Nevezési díj: fejenként 7500 HUF

A nevezési díjat a regisztrációval egyidőben, átutalással az Ujjerő Hegymászó és Sportegyesület számlájára kell befizetni. Számlaszám: MagNet Bank 16200209-17070476 (megjegyzésbe a versenyző neve és a "várfalmászó" szó szerepeljen)

A június 30-ig nevezők rajtcsomagot kapnak, amely tartalmazza a verseny logójával ellátott pólót (és egyéb meglepetéseket 🙂 )

Verseny tervezett menete:

SELEJTEZŐ
18. életévét betöltött indulók esetében:
A nevező egy időpontra nevezhet egyénileg, biztosító- és mászópartner nevének megjelölésével.

Kérjük a versenyzőket, hogy a csoportjuk előtt minimum egy órával érkezzenek meg a regisztráció lebonyolítása érdekében.

A mászás a szervezőség által beszerelt kötélen felső biztosítással történik. A selejtezők során a versenyző pároknak két-két utat kell teljesíteniük, a versenyzők egymást biztosítják. Az utak megmászására 7 perc áll rendelkezésre, amelynek leteltekor a mászót leszólítjuk a falról. A mászóidő lejárta után minden esetben 3 perc átszerelési idő következik. Ez idő alatt a biztosító partner leengedi mászótársát, szerepet cserélnek és a pár másik tagja mássza ugyanazt az utat. A versenyzőknek két szembe fordított csavaros karabínert kell beakasztani a beülő központi hevederébe, melyet a mászás megkezdése előtt a biztosító személyzet ellenőriz (a rendezőség által biztosított karabíreket kell alkalmazni, melyeket a versenyző a biztosító kötélen lévő pereccsomón fog megtalálni).
Az első út mászása után a versenyző páros átvonul a következő úthoz, ahol az előző úthoz hasonlóan járnak el. A 3 perces átszerelési időben a mászó beköti magát a útjába, majd ismét 7 perc áll rendelezésére, hogy teljesítse a feladatát. Ezután a mászó-biztosító páros ismét szerepet cserél.

Értékelésnél elsősorban az elért magasságot vesszük figyelembe, másodsorban pedig az időt.

18. életévét be NEM töltött indulók esetében:
Kiskorú biztosítását a szervezők végzik, nevezésnél nem kell külön biztosítópartnert megjelölni. Az első mászás után a kiskorú versenyző izolációba vonul, pihen 7 percet, majd a 3 perc átszerelési időben felkészül a következő útjára.

Minden esetben az izoláció segít a versenyzőknek tájékozódni, hogy melyik úthoz kell vonulniuk.

KÖZÉPDÖNTŐ:
Amennyiben a mászó mindkét úton szintidőn belül ér fel a fal tetejére, automatikusan továbbjut a középdöntőbe, ahol egy harmadik, „kvalifikációs” mászásra lesz lehetősége. Ebben az esetben a mászót már a szervezők biztosítják. A hivatalos eredményről és középdöntő mászóidőpontjáról a versenyző a regisztrációnál, és a verseny honlapján tájékozódhat, a mászását követő 20-30. percben. A középdöntős mászás várhatóan az utolsó selejtező mászását követő 40-80. percben lesz.

DÖNTŐ:
Az ifi kategória legeredményesebb 6-6, felnőtt kategória legeredményesebb 8-8 mászója jut tovább. (12 főnél kevesebb induló esetén a versenyzők fele, 6 főnél kevesebb induló esetén nem rendezünk döntőt). A döntő során a versenyzőknek a selejtezőkhöz hasonlóan két utat kell teljesítenie.

Az eredményeket minden esetben versenybírók rögzítik.

Részletes program:

Július 10.(szombat)
- 7:30 kor nyit a regisztráció (19:00 óráig lesz nyitva)
Minden versenyző itt veheti majd át a rajtcsomagját.
(A versenyen helyszíni nevezés nincs, előzetesen kell regisztrálni június 30-ig!)
- 8:30-9:00: Köszöntő, a verseny menetének ismertetése, verseny utak bemutatása.
- 9:00-19:00: Selejtezők lebonyolítása (ifi, felnőtt, kategóriák folyamatosan)
Július 11. (vasárnap)
- 9:00- kor nyit a regisztráció. A döntősöknek 9:30 ig be kell jelentkezni.
- 10:00-14:00: Döntők lebonyolítása
- 14:30-15:00 Eredményhirdetés

A verseny lebonyolítását nagyban befolyásolja a versenyzők létszáma, így a rendezőség a program változtatási jogát fenntartja. A részletes versenytájékoztatót és a versenyző idősávon belüli pontos időpontját a nevezés lezárása után, legkésőbb július 7-ig, a nevezési felületen megadott e-mail címre kiküldjük.

 

Megkérünk minden versenyzőt, hogy egészségesen érkezzen, és a verseny ideje alatt a jelenlegi korlátozásokat tartsa be.
Lévén szabadtéri esemény, a maszk használata nem kötelező.

Facebook esemény


Megnyitás térképen

Ezek is érdekelhetnek