booked.net

Rakonczai Imre

Az Eger Advent programsorozat a legjobb választás az ünnepi készülődésre. Valódi családi kikapcsolódás és feltöltődés karácsony előtt.

A csodás barokk belváros méltó díszletei közt hamisítatlan adventi hangulat, káprázatos díszkivilágítás, különleges látványelemek, a forralt borok és a kürtőskalács fahéj illata vár. A legendás Dobó tér impozáns ünnepi fényruhába öltözik, amit a vár díszkivilágítása tesz utánozhatatlanná.

A karácsonyi vásár forgataga igazi egri gasztro-örömökkel, erre az alkalomra készült kínálattal, ünnepi menüajánlatokkal, kiváló borokkal és forralt bor különlegességekkel csábítják az idelátogatókat.

2021.12.11-én 19:00-kor az Eger Advent színpadán Rakonczai Imre!

Rakonczai Imréről:
Amikor a középiskolai focicsapattal az USA-ban járt, vásárolt egy szintetizátort, és azon kezdett el autodidakta módon játszani. Szülei észrevették tehetségét, így 1988-ban beíratták Esze Jenő zongoratanárhoz, akinél megkezdte zongora tanulmányait.
Imre élete első színpadi fellépése a dublini Eurovíziós dalfesztivál volt, ahol Magyarországot képviselték a V.I.P együttessel. A csapat az akkori előkelő 12. helyen végzett.
2001 tavaszáig a V.I.P együttes tagjaként, majd annak feloszlása után R-port néven testvérével folytatta tovább a zenélést. Számos ismert slágert, filmzenét szereztek közösen.
A 2008. évi Pekingi Olimpián résztvevő magyar csapat hivatalos indulóját is a fiúk szerezték és énekelték, Győznünk kell címmel.
Imre eközben valami újjal lépett elő! A produkciójához nem kellett más, mint egy szál zongora és hozzá az énekhangja.
Egyéni zenei pályafutása a Kispipacs piano bárban kezdődött, Füzy Gábor szárnyai alatt. Kezdetben csak néhány dal erejéig ült le a zongorához, azonban a nagy sikerre való tekintettel pár hónap múlva hetente egy később két önálló estet is kapott.
Innen nem volt megállás, sorra jöttek a felkérések!
A hazai fellépések mellett már külföldről is egyre több felkérés érkezik.
Imre szerint ebben a műfajban érzelmileg és hangulatilag kell kiszolgálni a közönséget. Vannak alapdalok, amik kihagyhatatlanok, de egész este folyamán nagyon fontos figyelni a vendégeket, a hangulat alakulását és a reakciókat.
Több száz magyar és külföldi számból álló repetoárja folyamatosan bővül, figyelembe véve az aktuális igényeket.
Elismerések
Szenes – Kornay Mariann Művészeti Díj (2013)
Fonogram Díj (2017)

Járványügyi szabályok

Fontos szempont az aktuális járványügyi szabályok betartása, melynek érdekében mindent megtesznek a szervezők. Ennek érdekében 500 fő feletti részvétel esetén kordonozással és védettségi kártya ellenőrzéssel fogják biztosítani a jogszabályok betartását, valamint minden árust és vendéget arra ösztönöznek majd, hogy használják a kihelyezett kézfertőtlenítőket. Mivel a járványügyi szabályok és rendelkezések akár napról napra is megváltozhatnak, a szervezők mindenképpen azt kérik a vendégektől, hogy aktívan kövessék az Eger Advent Facebook oldalát, mert ott fogják közzétenni a fontos, aktuális információkat.

Facebook esemény


Megnyitás térképen

Ezek is érdekelhetnek