A te történeted
visiteger.com
Eger Turisztikai Honlapja

Esti szalon F. Balogh Erzsébettel

Esti Szalon / 2024 a Szabad Szalon Egyesület nyilvános beszélgetései a kortárs művészetről

Előadó: F. Balogh Erzsébet festőművész

Miskolcon született, Egerben él. 1977-ben szerzett tanári diplomát az egri Tanárképző Főiskola rajz szakán, ahol Seres János és  Blaskó János voltak a tanárai.

A Képzőművészeti Főiskolán Szabados Árpád növendékeként diplomázott 1990-ben. 1985 óta tanít az egri Eszterházy Károly Főiskola Vizuális Művészeti Tanszékén, melynek docense.

Festészetének alapja az erőteljes gesztusban és színben foglalt érzelem a valós látványból, az egyéni létélményekből kiindulva a majdnem  absztrakt világban megfogalmazódó indulati, pszichikai tartalmakat hordozó expresszív erővel terhes meditáció.

E szenzibilitás lüktető formarendszerek, rusztikus festékfelületek, egymásra rétegződő hideg kékek és forró vörösek, felvillanó fények  és mélybe húzó árnyékok dinamikájára épül.

F. Balogh Erzsébet festőművész honlapja.

A Dobó István Vármúzeum a kortárs művészet közegében is otthonosan mozog. Képzőművészeti gyűjteménye jelentős, folyamatosan gyarapodó modern kollekcióval rendelkezik. Az országos akvarell tárlatok kapcsán közel háromszáz alkotást őriz, de kiemelt feladata a helyi, Egerben és a vármegyében élő művészek munkásságának dokumentálása, követése. A 2002-ben megalakult, az Egerben és Heves megyében élő alkotókat tömörítő Szabad Szalon Egyesülettel együttműködésében ajánljuk figyelmükbe az alábbi időpontokban a művészek saját munkásságukat bemutató prezentációit, mely találkozások ismerkedésre és a kortárs jelenségekről szóló beszélgetésre is alkalmat biztosítanak. 

(A változtatás jogát a szervezők fenntartják.)

 

Megnyitás térképen

Ezek is érdekelhetnek