A te történeted
visiteger.com
Eger Turisztikai Honlapja

Elérhetőség

Weboldal gyogyvizekvolgye.hu

Távolság Egertől: 6 km

Cascade

Lépjen be a múlhatatlanság leheletétől megérintett elvarázsolt barlangbirodalomba! Ússzon, csússzon, fedezze fel és élje át az egykorvolt mesét, ízlelje a mágiát! Közép-Európa legnagyobb barlangfürdőjének 1500 négyzetméternyi vízfelülete titkokat csobog a fülébe. A 760 méteres barlangfürdő látványát az Avatar film ihlette.

További részletek: demjencascade.hu

Termáltó

A Magyarországon egyedülálló, mediterrán tengerparti hangulatot idéző, lenyűgöző kilátással és gyógyhatású termálvízzel rendelkező élmény- és termálfürdő 3,5 hektáron terül el, 3500m²-es termálvízfelülettel, kettő élménytóval, panorámás szaunával, óriáscsúszdával, strandröplabda- és teniszpályákkal, fürdőházzal, sódombbal, ülőmedencékkel, sekély vizű, napvitorlákkal felszerelt gyermekmedencével várja a látogatókat.

További részletek: demjentermalto.hu

Piramis fürdő

Pihenje ki a dolgos hétköznapok fáradalmait, kapcsolódjon ki a gyermekkorunk meséi ihlette gombaházakban, a mézeskalács házban, vagy a várban. A testi és lelki felfrissülésről a kültéri és beltér termálvizes medencék, valamint a wellness részlegben található szauna és masszázsfotel gondoskodik.

További részletek: demjenipiramisfurdo.hu

Via ferrata

Via ferrata pályák kezdőtől a profi szintig egy felhagyott riolittufa kőfejtőben. A bánya előnye, hogy nem robbantással, hanem hasítással, repesztéssel történt a kőfejtés, tehát nincs szétrepedezve. Ezáltal a sima felületek igen alkalmasak lettek arra, hogy látványos és jól használható vasalt útrendszert építsenek ki rajta. Ennek köszönhető, hogy a terület már több éve a sziklamászók körében is közkedvelt. A kőfejtő 33 m magas, függőleges vagy áthajló falfelület. Acélsodronykötél adja a vonalát a via ferrata útvonalaknak, melyre karabínerrel tudnak rákapcsolódni a felhasználók. Az előrehaladást helyenként a falba beépített lépővasak segítik.

További részletek: viaferratademjen.hu

Utazási lehetőségek Egerből Demjénbe:

  Menetidő Információ
Autó ~ 7 perc -
Busz ~ 22 perc volanbusz.hu
Kerékpár ~ 26 perc -

Tovább a gyógyvizek völgye honlapjára

Megnyitás térképen

Ezek is érdekelhetnek