A te történeted
visiteger.com
Eger Turisztikai Honlapja

Elérhetőség

Weboldal noszvaj.hu

Távolság Egertől: 7 km

Noszvaj a Bükk déli kapujában, Egertől 7 kilométerre fekszik a festői szépségű Kánya-patak völgyében. A közel kétezer fős település bővelkedik a szebbnél-szebb és érdekes látnivalóban.

De la Motte kastély

A De la Motte kastély Noszvaj legértékesebb gyöngyszeme, az ország legkisebb barokk kastélya, mely a copf stílusjegyeket is magán viseli, 1774-78 között épült Fellner Jakab tervei alapján. A kastélyhoz egy úgynevezett angolpark is tartozik, ahol különleges díszcserjéket és fakülönlegességeket láthatunk, ráadásul, még egy játszótér is található itt, hatalmas erdei fenyők árnyékában. 

Cím: 3325 Noszvaj, Dobó István u. 10.

Barlanglakások

 A 19. század elejétől alakultak ki a Bükkalján oly sok helyen előforduló riolittufába vájt barlanglakások. A falu délkeleti részén található telep ma mind lakatlan, alkotótelepként működve várja az oda látogatókat.

Cím: Noszvaj, Honvéd u. 37, 3325

Síkfőkút

Noszvaj északi részén helyezkedik el a két, 1930-as években mesterségesen duzzasztott tó a Szent Imre- forrás közvetlen közelében. A felső tó nyaranta csónakázásra, vízi biciklizésre, az alsó tó horgászatra, a rét pedig piknikezésre csábítja az ide érkező vendégeket, turistákat. Várkút: Síkfőkútról indulva a zöld túrajelzéseket követve jutunk el a 669 méteres Várhegy tövében fekvő igen népszerű Várkútra, ahol a Turistaház és a tágas rét várja a pihenni megálló turistákat.

Református templom

A hajdani Árpád-kori templom 1928-as lebontása után épült a jelenleg is álló templom. Az elbontott templom festett fakazettái jelenleg a Dobó István Vármúzeumban tekinthetők meg Egerben.

Cím:  3325 Noszvaj, Deák F. út 1.

Imány-tető

A település központi része fölé magasodó Imány-tető a falu teljes területére pazar kilátást biztosít. A domb oldalában került kialakításra a régi-Magyarország határvonalát idéző kő-építmény, mely messziről üdvözli az ide látogató vendégeket. Induljunk el a Református templommal szemközti Bartók Béla utcán, egy könnyű sétával már fenn is vagyunk.

Meseút

Az országban egyedülálló egész évben elérhető családi program, mely népmesékre épülve kínál kikapcsolódást az egész családnak. A falu több pontján, tanösvényszerűen végigjárható 10 házikóban 1-1 palóc népmese és ahhoz kapcsolódó játékos feladat található.

Innen indul: Noszvaj / Harmónia Cukrászda Noszvaj, Béke u. 1.

Tel: +36 20 586 6897

Utazási lehetőségek Egerből Noszvajra:

  Menetidő Információ
Autó ~ 9 perc -
Busz ~ 25 perc volanbusz.hu

Tovább Noszvaj honlapjára

Megnyitás térképen

Ezek is érdekelhetnek