A te történeted
visiteger.com
Eger Turisztikai Honlapja

Bükkszékfürdő

Elérhetőségek

Weboldal bukkszekfurdo.hu
Email info@bukkszekfurdo.hu
Telefon 36 30 500 3437

Nyitva tartás

Aktuális nyitva tartás bukkszekfurdo.hu/informaciok/nyitva-tartas

Jegyárak

Aktuális jegyárak bukkszekfurdo.hu/informaciok/arlista

Távolság Egertől: 22 km

Békebeli fürdőhangulat - Bükkszékfürdő

Bükkszék egy viszonylag érintetlen környezetben lévő mesefalu a Bükk-hegység nyugati felén, mely a Salvus gyógyvízre épült. Ha valaki szeret fürdőzni, feltétlenül próbálja ki a 2012-ben felújított és kibővített gyógy- és strandfürdőt, mely a különleges Salvus vizes medencéken kívül gyerek és élmény medencékkel, valamint az ország egyik leghosszabb csúszdájával várja a látogatókat.

A bükkszéki strand hangulatában a boldog 80-as éveket idézi, mindez felújított infrastruktúra és szolgáltatások mellett. A sok fa, a korlátlan csúszdahasználat és a gyógyvíz miatt családosok örömmel keresik fel ezt a strandot. Amíg a gyerkőcök a szülőkkel csúszdáznak és lubickolnak, addig a nagyszülők gyógyulhatnak a kincset érő, különleges gyógyvízben.

Salvus víz ereje

1937-ben olajat kerestek a településen és csodálatos gyógyvizet találtak. Már az elnevezés is sokatmondó: salvus latinul egészséget jelent. A helybeliek használják a mindennapjaikban, szinte mindenre: ülőfürdőként, ivókúrának, náthás időszakban inhaláláshoz. A víz a világon egyedülálló összetételű nagyon magas oldott ásványi só tartalmú gyógyvíz, mely 540m mélyről tör a felszínre. Jellemzően mozgásszervi panaszokra, nőgyógyászati problémákra, anyagcsere és emésztőrendszeri bajokra javasolják, de magas halogén elem tartalmának köszönhetően az egészséges ember számára is jótékony hatású. Ha makkegészségesek is vagyunk, a kaland kedvéért, mártózzunk meg egy kicsit az érdekes illatú, bársonyosan lágy vízben.

További különlegesség: a Bükkszéki fürdőben az érzékeny bőrűek is bátran fürdőzhetnek, mert a Fürdőházban lévő víz fertőtlenítését klór nélkül oldják meg.

A fürdőt egész évben, évszaktól függetlenül is felkereshetjük, hiszen a főépületben is élménymedence, gyermekmedence, inhalatórium, wellness részleg és gyógyvizes medencék várják a vendégeket.

Tovább a bükkszéki fürdő honlapjára

Megnyitás térképen

Ezek is érdekelhetnek