A te történeted
visiteger.com
Eger Turisztikai Honlapja

Mezőkövesd

Elérhetőség

Weboldal mezokovesd.hu

Távolság Egertől: 14 km

Mezőkövesd – a Matyóföld szíve

Mezőkövesden megismerkedhetünk Magyarország egyik leghíresebb népművészeti hagyományával a „százrózsát” mintázó matyó hímzéssel. A világhírű matyó örökség nem csak nemzeti örökségünk, hanem az UNESCO szellemi világörökségének is része! A város központjában a matyó népéletbe nyújt bepillantást a több mint fél évszázados Matyó Múzeum.

Kalandos „Hadas” városrész

A Hadas városrész zegzugos utcáiban 150-200 éves nádtetős házakat találunk, melyekben ma különféle alkotóműhelyek működnek.  Ha körbesétálunk, elleshetjük különböző szakmák fortélyait, többek közt a bútorfestés, mézeskalács készítés, hímzés, szövés, fazekasság csínját-bínját. Itt található a legismertebb matyó mintatervező, Kisjankó Bori Emlékháza is, közelében pedig az Európa-hírű Mezőgazdasági Gépmúzeum, ahol működés közben is megtekinthetők a gépmatuzsálemek. A mezőkövesdi születésű freskófestő művész, Takács István életműve a Galéria épületében kialakított állandó kiállításon ismerhető meg.

Aktív pihenés

A nemrég megújult Kavicsos-tó Szabadidőparkban a gyerekek és a fiatalok hatalmas játszóteret, szabadtéri fitnesz eszközöket, valamint kosárlabda pályát is használhatnak. Egy mozgalmas nap méltó lezárása lehet a Zsóry Gyógy- és Strandfürdő medencéiben való lubickolás.

Utazási lehetőségek Egerből Mezőkövesdre:

  Menetidő Információ
Autó ~ 13 perc -
Busz ~ 30 perc volanbusz.hu

Tovább Mezőkövesd honlapjára

Megnyitás térképen

Ezek is érdekelhetnek