booked.net

Eger megközelítése autóval

Ha autóval érkezünk, könnyedén és gyorsan, jó minőségű utakon haladva érhetjük el Egert

Érkezés az M3-as autópálya felől (útdíj fizetendő)

A város elsődleges "bejárata" délről, az M3-as autópálya felől található. Ha innen érkezünk akár Budapest, akár Nyíregyháza irányából, térjünk le az autópályáról Füzesabony városnál. Innen a 33-as • 3-as • 25-ös főutakon haladva érjük el Egert. Az autópályától közlekedési táblák is mutatják az irányt Egerbe, így elég ezeket követnünk, nem szükséges az utak számozását figyelni. Az utópályától Eger alig 20 kilométerre fekszik.

Érkezés a 3-as főút felől (ingyenes út)

Az M3-as autópályával párhuzamosan halad a 3-as számú főút, mely ingyenesen használható. Ha Budapest irányából érkezünk, Kerecsend településen térjünk le a 3-as főútról a 25-ös számú főútra, mely egyenesen Eger belvárosába vezet. Amennyiben Miskolc irányából érkezünk, térjünk le a 3-as számú főútról Mezőkövesd városnál. Innen közlekedési táblák jelölik az utat Egerig. 

Érkezés Szlovákia felől (ingyenes út)

Ha északi irányból, Szlovákia felől érkezünk, kövessük a 25-ös számú főutat. Ez Szlovákia határától egészen Eger belvárosába vezet bennünket. A város távolsága az országhatártól 55 kilóméter. A 25-ös főút a Bükk-vidéken keresztül halad, ez Magyarország egyik legszebb hegyvidéki tája. Az út jó minőségű, könnyen járható, azonban kanyargós.

Hamarosan gyorsforgalmi út vezet Egerbe

Jelenleg épül Eger új gyorsforgalmi útja, az M25-ös jelölésű autóút. Ez Egert közvetlenül az M3-as autópályával köti össze. Az M25-ös autóúton 2x2 sávon, 110 km/óra maximális sebességgel érhetjük el a várost, a megépülésével mintegy 15 perccel csökken a menetidő Eger és Budapest között. Az út átadását 2020 végén tervezik. 

Ezek is érdekelhetnek