A te történeted
visiteger.com
Eger Turisztikai Honlapja

Már orosz nyelven is elérhető a visiteger.com

Új szegmens felé nyit az Eger Városi Turisztikai Kft.

A 2021-es évtől kezdődően már orosz nyelven is elérhető a visiteger.com turisztikai honlap tartalma, és így már hat nyelven érhetőek el információk Egerről. A felület az orosz mellett még magyar, angol, német, lengyel és cseh változatban segíti az Egerbe utazókat.

Az új nyelvi változat bevezetését az orosz nyelvterületről érkező vendégek növekvő száma tette indokolttá. Az Egri járásban 2016 óta folyamatosan emelkedik az orosz utazók száma. A kereskedelmi szálláshelyeken 2019-ben összesen 1 639 fő vendéget és 8 707 vendégéjszakát regisztráltak erről a területről, ami 179 százalékos növekedést jelent. A szegmens átlagos tartózkodási ideje is hosszabbodik, míg ez az érték 2016-ban 3,2 éjszaka volt, addig 2019-ben már 5,3 éjszakát mértek. Továbbá jelentős az egynapos látogatásra érkező csoportok száma is. 

Az Ukrajnából érkezők 5365 vendégéjszakát töltöttek Eger térségében 2019-ben. Ez az érték 2018-hoz viszonyítva ugyan kisebb csökkenést jelent, a 2016-os adatokhoz képest azonban még így is 27%-os növekedést mutat.

A Turisztikai Kft. reményei szerint az új felülettel tovább erősödhet a térség népszerűsége az orosz nemzetiségű, valamint az orosz nyelvet beszélő utazók körében.

Az oldal teljes tartalma elérhetővé vált orosz nyelven, így a térség fő vonzerőinek számító egészségturisztikai, aktív és borgasztronómiai lehetőségek is. (A napi szinten frissülő eseménytáblázat angol nyelven olvasható.)

Külföldi országok közül vendégéjszakák számát tekintve Lengyelország, Németország, Szlovákia és Csehország, míg az országban rejlő potenciált nézve Oroszország a legmeghatározóbb küldőterület Eger számára. A fordítás elkészítésével így már szinte minden kiemelt szegmens a saját anyanyelvén fedezheti fel a térség turisztikai lehetőségeit. 

A vendégek a városba érkezve is saját nyelvükön hallhatnak további érdekességeket, hisz kérésre az egri Tourinform iroda munkatársai orosz nyelvet kiválóan beszélő idegenvezetők közvetítését is vállalja.

Orosz felület megtekintése

Ezek is érdekelhetnek