A te történeted
visiteger.com
Eger Turisztikai Honlapja

Gyógyvizek völgye

Egerszalók mint fürdőparadicsom

Egerszalók kiemelt gyógyhely! Nem is meglepő, hiszen balneológiai vizsgálatok szerint a víz 18.000-20.000 éves. Az első kutat 1961-ben kőolaj és földgáz után kutatva fúrták, de olaj helyett 65 hévizet találtak. Az első medence 1969-ben épült, a második kutat 1987-ben fúrták, amelyből 426 méter mélységből 68 fokos termálvíz tört föl.

Egerszalókon és környékén hét különböző fürdő épült erre a csodálatos, ásványi anyagokban gazdag vízre:

Demjéni Termáltó:

A Demjén Termáltó tengerparti hangulatot idéz: fokozatosan mélyülő homokos medence, gyerekmedencék, csúzda, fedett medence, orosz szauna ház várja a látogatókat.

Demjéni Termálfürdő és Aquapark

A Demjéni Termálfürdő és Aquaparkban különböző hőfokú kültéri medencék, beltéri gyógyvizes medencék, 25 m-es úszómedence, gyermek medence található. Egész évben minden nap hajnali 2 óráig tart nyitva, így az éjszakai fürdőzés élményét is megtapasztalhatjuk.
A nyári időszakban az Aquapark nyújt felejthetetlen kikapcsolódást, főleg a gyermekeknek: gumikarikás rafting, kamikaze csúszda és ugrómedence teszi izgalamassá a fürdőzést.

Cascade Barlang és Élményfürdő Demjén

A Cascade Barlang- és Élményfürdő 760 m hosszú zeg-zugos barlangrendszerével, pihenőivel, óriáscsúszdáival, több mint 1500 m2 vízfelülettel időjárástól függetlenül várja a látogatókat. A barlangfürdő valódi különlegesség egész Európában.

Saliris Resort Gyógy- és Termálfürdő

A csodálatos gyógyvíz alkotta teraszos mészkő képződmény lábánál épült fel a Saliris Resort Gyógy- és Termálfürdő, mely 17 kül- és beltéri medencével, pezsgőfürdővel, élmény- és gyerek medencékkel, Kneipp-, és visszhangmedencékkel várja a látogatókat. A belső térben a szaunázni vágyók találnak maguknak számos lehetőséget: finn szauna, gőzfürdő, aromakabin pezsgőfürdő, az udvarban finn és orosz rönk szauna található.

Nosztalgia Fürdő Egerszalók

Aki kedveli a 70-es és 80-as évek hangulatát, keresse fel az Egerszalóki Nosztalgia Fürdőt. A Saliris mellett található strandfürdő három melegvízű medencével rendelkezik, a víz hőmérsékletek: 36-37C, 37-38C és 38-39C fok. Nem utolsó szempont, hogy múltat idéz a büfé is: lángos, hurka és kolbász, palacsinta, sör és üdítő kapható itt.

Thermal Park Hotel Egerszalók

A Thermal Park hotel fürdőjében is három kültéri medence található, melyből az egyik medence a gyerekeknek lett kialakítva, 10 éves korig használható. Emellett, finn és infraszauna, gőzkabin áll rendelkezésre a szauna kedvelőinek.

Megnyitás térképen

Ezek is érdekelhetnek