A te történeted
visiteger.com
Eger Turisztikai Honlapja

Akadálymentes Eger

Eger számos látnivalója bejárható akadálymentesen is. 

A belváros talán legfőbb látnivalóit az Eszterházy téren találjuk. A Bazilikát legkényelmesebben a főbejárattól jobbra, a buszmegálló felöli parkolótól, lifttel tudjuk megközelíteni.

A Bazilikával szemben található Líceumban megtekinthetjük a Főegyházmegyei könyvtárat illetve a Líceum kápolnát. Bejárata akadálymentesített valamint az épületen belül a 2. emeletig lifttel is közlekedhetünk.

A város főutcáján elindulva nem messze található az Érseki Palota, melynek épülete teljesen akadálymentesen bejárható, nincsenek küszöbök, a földszinten és a 2. emeleten találhatóak mozgáskorlátozottak számára kialakított mosdók is.

A Széchenyi utcán végighaladva bármelyik jobbra nyíló kis utcába betérhetünk, a város főterére, a Dobó térre lyukadunk. Útközben megállhatunk egy kávéra, a teraszról figyelve a nyüzsgő főutcán elsétáló embereket.

Az Egri Várat az Északi kaputól akadálymentesen meg lehet közelíteni, valamint a Várfalsétány felső részéről is kiváló látkép tárul a barokk városra a látogatók szeme elé.

A Szépasszonyvölgyben megkóstolhatjuk a legendás Egri Bikavért, vagy annak fehér párját az Egri Csillagot. Sike Tamás vagy Tóth Ferenc impozáns pincéibe pedig lépcső nélkül is lejuthatunk.

Akadálymentesített szálláshelyek:

Ezek is érdekelhetnek