A te történeted
visiteger.com
Eger Turisztikai Honlapja

Terra Kontra X Pavilon Fesztivál


Jegyvásárlás

Terra Kontra X Pavilon Fesztivál

Eljött az idő, hogy lerántsuk a leplet közös projektünkről, 2024-ben ugyanis a Terra Kontra és a Pavilon csapata együtt veszi be a Bükk békés lankáit, egy három napos, nagycsaládi fesztiválozás keretein belül!

A helyszín a fél társaság számára már hazai pálya, ugyanis a Terra Kontra csapata idén harmadjára tér majd vissza a festői Felsőtárkány határába. A Pavilonos fiúkat és lányokat sem kell azonban félteni, hiszen immár ötödik éve mutatják meg, hogy mi fán terem a kisfesztivál.

A két szervezőcsapat rengeteg szálon kapcsolódik egymáshoz, régre nyúló barátságok, egyöntetű víziók és sok éves közös szakmázás formálja késszé az idei kollabfeszt alkatát és alakját. Egy biztos: programból, zenéből, közös hentergésből, összemosolygásból, napfürdőből és harmattáncból nem lesz hiány! Ez egy safe space, a szó minden értelmében, a Bükk nyugati kapujánál garantáltan lehullik a vállunkról minden városi kötöttség és nyomás.

Három színpaddal és színes zenei felhozatallal készülünk, rengeteg feltörekvő tehetséget és néhány veterán muzsikust is felsorakoztatva, úgy, hogy közben mindkét csapat hű marad a gyökereihez: energizáló előzenétől, füstös hiphoptól üde ambienten, mocorgós minimálon és pattogós hauzokon át a szárnyaló elektróig minden látható és hallható lesz, mi szemnek-fülnek kedves.

Két rövid anekdota a kölcsönös megismerhetőség jegyében:

A Terra Kontra crew magvai sok évvel ezelőtt lettek elvetve a Pesti Éjszakában. Kezdetben fülledt klubok táncparkettjét taposva, a gépzene hipnotikusan lüktető ütemére táncolva, vagy épp házibulikban hajnalig filozofálva. Egy berlini klubhajó szürreális, lilásan fénylő fedélzetén végül megszületett az első közös ötletük is: itt az idő önszerveződni. 2022 februárjában gyújtották be első önálló jelzőtüzüket a Pesti Éjszaka örökké égő lángjában, azóta számos helyszínen lobbantak fel - mint szervezők vagy DJ-k - a Tolditól kezdve az A38-on és az Aetheren át egészen a Turbináig. A fiatal csapat fókusza azonban mindig is a saját fesztiváluk megszervezésén volt, mellyel reményeik szerint hosszabb távon egy inkluzív, összetartó és baráti közösséget tudnak majd teremteni a house (és a rokon műfajok) szerelmesei számára.

Régóta kutatják az új hangokat, eklektikus bokrétákba boronálva jazzt, rappet és elektronikát, a város vadvirágait kiültetve méltó környezetükbe, országvilág csodájára; válogatott vidékekből alakítják évről évre a proto-Tábort, ahol táncos lábak, kósza dallamok, csiklandozó hullámok pillanatnyi ősközössége újra és újra békében összeborul. Pavilon ez: nincsenek kemény falak, derékszögű határok, csak egy lenge menedék, árnyéknyi fejfedő, ami alatt megfér szokatlan és szemérmetlen, csalafinta és a lassú-gondolkodós. Nyárköztenként a beton repedésein bimbódzó popuppok formájában, évek óta töretlen gyarapítják azt a tarka csokrot ami idén nyáron újra teljes pompájában füröszt majd áradatával.

 

Facebook esemény

Megnyitás térképen

Ezek is érdekelhetnek