A te történeted
visiteger.com
Eger Turisztikai Honlapja

Szirtes Folk Band koncert

Szirtes Folk Band koncert a Kaláka Fesztiválon

A Szirtes Folk Band kiváló muzsikusai a magyar könnyű-, jazz- és világzenei élet meghatározó alakjai. Ebben a fúziós zenei világban a hallgatók mellett a zenekari tagok is nagy örömmel lubickolnak.

A kirobbanó energiával megszólaló formáció zenei világa a tüzes, lendületes, szívbemarkolónépzenei elemeket ötvözi a beatbox popzenei hatásával, és a jazz végtelen szabadságával, improvizatív vonulatával.

Az együttes vezetője, a Erkel Ferenc-díjas, énekes, muzsikus és zeneszerző Szirtes Edina Mókus.

A csapat a népzene, a beatbox és a popzene szerves összeolvadásából alkot egyedi, etno-fúziós zenei világot.

A Szirtes Folk Bandben a kíváncsiság volt a legfőbb hajtóerő, szerettem volna megtapasztalni, milyen a népi brácsa fantasztikusan bizsergető hangzása, ha mellette lüktet a beatbox. Már azelső próbán fülig ért a szám, ugyanis ez a két hangszer rendkívüli szabadságot és vagányságotkölcsönöz a zenének. Ez adott további lendületet arra, hogy még milyen hangszerek és muzsikusok tehetnék teljesebbé a zenei világot. Olyan zenészeket kerestem, akik játékokukkal lenyűgöző világot teremtenek és azonnal karakteres játékmódjuk azonnal felismerhető!”– meséli a Szirtes Folk Band alakulásáról, Szirtes Edina Mókus.

Az együttesben a magyar könnyű- jazz- és világzenei élet meghatározó alakjai: Papp Endre, Fekete Márton, Dés András, Födő Sándor, Fekete János Jammal, Fenyvesi Márton, CsertaBalázs, Bede Péter és Földes Gábor játszanak.

Weboldal

Megnyitás térképen

Ezek is érdekelhetnek