A te történeted
visiteger.com
Eger Turisztikai Honlapja

Gajdos koncert az V. Hungarikum Pikniken

Lejárt esemény

Gajdos koncert az V. Hungarikum Pikniken

A Gajdos Zenekar a magyar népzene szépségét és örökös értékét hirdeti. Céljuk, hogy megmutassák, hogy a hitelesen megszólaló magyar népzene a 21. században is megtartotta friss, lendületes aktualitását, és az új kor zenei ízlésének is könnyedén megfeleltethető.

Az együttes tagjai sokoldalú muzsikusok, így a magyar nyelvterület minden vidékének muzsikáját hitelesen tudják tolmácsolni. Megkapták a legmagasabb szakmai elismerést, a Népművészet Ifjú Mestere címet, Eger városától a Pro Agria emlékplakettet és Heves megyében a megyei Príma Primissima díjat.

Koncertjeiken az autentikus népzenei hangzás mellett megszólalnak a „világzene” kategóriájába sorolt feldolgozások is. Ezekben a klasszikus zenei elemek, a könnyűzenéből kölcsönzött zenei megoldások és a hiteles népzenei hangzás alkotnak különleges egységet, mely eredményezi a Gajdos Zenekarra jellemző egyedi hangzást.

A belépés díjtalan.

Az V. Hungarikum Piknik részletes programját itt találjátok: https://visiteger.com/programok/osszes/hungarikum-piknik-2024

A rendezvény a Szépasszonyvölgyi Vendégvárók Egyesülete - a lila zászlós pincék és éttermek - szervezésében, Eger MJV Önkormányzata támogatásával valósul meg.

A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják! 

Facebook esemény

Megnyitás térképen

Ezek is érdekelhetnek