A te történeted
visiteger.com
Eger Turisztikai Honlapja

Bükki Művészeti Napok Barokk Fesztivál

Lejárt esemény

A Bükki Művészeti Napok Barokk Fesztivált 2014 óta rendezzük meg a stílushoz egyik legközelebb álló barokk városban, Egerben és a környékbeli településeken.

Programjaink minden alkalommal egy-egy mottó köré szerveződnek.

Alapvető célunk, hogy a történelmi Magyarország emlékeinek bemutatásával - elsősorban a barokk zenén keresztül - népszerűsítsük az igényes kultúrát a kissé árnyékban lévő településeken is, így próbálunk minél több vidéki helyszínt (Bélapátfalva, Dédestapolcsány, Feldebrő, Noszvaj...stb) bekapcsolni a rendezvények sorába.

Fontosnak tartjuk, hogy a hazai élvonalbeli művészek mellett a fiatal pályakezdőket és a határon túli magyar együtteseket is megismertessük a közönséggel.

A nemzetközi művészeti együttműködések keretében az európai zenetörténet kialakulását, fontos irányait, helyszíneit mutatjuk be.
(Az utóbbi években meghívott vendégeink között szerepelt a Transylvania Barokk Együttes, valamint a kolozsvári Flauto Dolce Régizenei Együttes is.)

Színes palettával rendelkező zenei eseményeink a néhány fős együtteseket éppúgy magukba foglalják, mint a nagyobb apparátussal rendelkező kamaraopera előadásokat, vagy a szimfonikus zenekari koncerteket.

Programjaink belépőjegy nélkül látogathatóak, ezzel lehetőséget teremtve a komolyzenei kultúrafogyasztáshoz mindenki számára.


Programok

Június 21.

  • 18:30 Ciszterci templom mellvédje – Toronyzene – Egri Szimfonikus Zenekar Rézfúvós Együttese
  • 19:00 Ciszterci templom – Cantica Aeterna Énekegyüttes hangversenye

Június 22.

  • 18:30 Ciszterci templom – Egri Érseki Fiúkórus hangversenye
  • 19:00 Ciszterci templom mellvédje – Toronyzene – Egri Szimfonikus Zenekar Rézfúvós Együttese
  • 19:30 Szabadtéri színpad (Széchenyi u.) – Henry Purcell: A tündérkirálynő

Június 23.

  • 11:00 Érseki Palota udvara – Egri Szimfonikus Zenekar matiné hangversenye
  • 12:30 Egerszalóki Református Templom –  Cantus Agriensis Énekegyüttes hangversenye
  • 17:00 Farkas Ferenc Zeneiskola –  Tercina Együttes, Györgyi Anna és Kálid Artúr (Verebi Végh János: Estike – Tündér-rege)
  • 17:00 Dédestapolcsány, Dédesi Református templom -  Orgonaest Kubík Tamás orgonaművész és Szajkó Anita énekművész hangversenye

A változás joga fenntartva.

Tovább a fesztivál honlapjára

Ezek is érdekelhetnek