A te történeted
visiteger.com
Eger Turisztikai Honlapja

Természetmegőrzési Műhely - A magyar szöcskeegér hazája

Természetmegőrzési Műhely - A magyar szöcskeegér hazája

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság és a Bródy Sándor Könyvtár Egerben tavaly új előadássorozatot indított útjára „Természetmegőrzési Műhely” címmel. Az előadások céljául aktuális természetvédelmi témák, problémák ismertetését tűztük ki, ami nemcsak a szakmai közönség, de a természetvédelem iránt érdeklődők számára is érdekes, hasznos lehet.

Következő előadásunk különleges évforduló alkalmából kerül kiírásra, melynek címe és témája: A magyar szöcskeegér hazája, avagy ismerjük meg a 35 éves Borsodi-Mezőség Tájvédelmi Körzetet!

Előadó: Balázsi Péter természetvédelmi őr (Dél-Borsodi Tájegység)

Időpont: 2024. május 28. (kedd) 17:00 - 18:00

Helyszín: Eger, Bródy Sándor Megyei Könyvtár - Böngésző terem (Eger, Kossuth Lajos utca 16.)

A témáról:

A Borsodi-Mezőség Tájvédelmi Körzet, amely hazánk egyik legnagyobb egybefüggő védett gyepterülete, mindössze 20 kilométerre fekszik Egertől, ennek ellenére alig ismert még mifelénk is. Pedig ez a pusztai táj nem "csak fűből" áll, hanem bámulatos és sokszínű élővilágnak ad otthont. Nem véletlenül nevezték egykoron, ismertebb nagytestvére után, Kis-Hortobágynak is!

Az előadáson a részvétel ingyenes, azonban ELŐZETES, ONLINE REGISZTRÁCIÓHOZ kötött, amivel helyét tudja biztosítani a helyszínen. A férőhelyek korlátozott számban elérhetők, a terem maximum kapacitása 50 fő!

Jelentkezési határidő: 2024. május 28. 12.00 óra

Részletek a honlapon: https://www.bnpi.hu/.../termeszetmegorzesi-muhely-a... 

Regisztráció

Megnyitás térképen

Ezek is érdekelhetnek