A te történeted
visiteger.com
Eger Turisztikai Honlapja

Templomi koncert: Itt járt a Földön

Itt járt a Földön - templomi koncert a Kaláka Fesztiválon

2023 Karácsonya előtt egy igazán különleges, exkluzív kiadvány jelent meg a Gryllus Kiadó és a Szépművészeti Múzeum közös gondozásában Itt járt a Földön címmel. Gryllus Dániel és Lackfi János még 2020 tavaszán, a Covid tombolása idején – e-mailen és telefonon kommunikálva – együtt írtak egy dicsőítő éneket, melynek rendkívül kedvező volt a fogadtatása az online térben. A siker hatására, no és persze az akkori bezártságnak fityiszt mutatva tovább alkottak, munkájuk eredményeként egy teljes dalciklus állt össze a bibliai gondolatokra épülő művekből.
A nemrég megjelent albumban ezeket a dalokat a Szépművészeti Múzeumban és a Magyar Nemzeti Galériában található festmények és metszetek illusztrálják.

A Lackfi János verseit inspiráló zenét, Gryllus Dániel énekeit a könyv megvásárlói ingyenesen tölthetik le a Kaláka Zenebolt webáruházból. A hanganyag ezen kívül elérhető az összes ismert zenemegosztó és zeneáruház felületén is.

A fesztivál 3. napján pedig élőben lesz lehetőségünk meghallgatni ezt a felemelő dalciklust az egri Szent János apostol és Fájdalmas Anya (szervita) templomban.

 

Facebook esemény

Megnyitás térképen

Ezek is érdekelhetnek