A te történeted
visiteger.com
Eger Turisztikai Honlapja

Szabadegyetem - Lélekerősítő múzeum

Lejárt esemény

Kortárs képzőművészetről – közérthetően - Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Vizuális Nevelés- és Művészetelméleti Tanszékének szabadegyetemi előadássorozata a Dobó István Vármúzeum Ziffer Sándor Galériájában.2023. december 12-án, kedden 16:30-17:30 között György Gabriella múzeumpedagógus tart előadást "Lélekerősítő múzeum. A lelki ellenálló képesség támogatása a múzeumpedagógia eszközeivel modern és kortárs kiállításokon" címmel.

A szentendrei Ferenczy Múzeumi Centrum múzeumpedagógusa, vizuális kultúra, magyar, mozgóképkultúra és médiaismeret szakos tanár második éve oktat tanár szakos hallgatókat az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemen. Múzeumpedagógiai munkájában elsősorban kortárs és modern képzőművészet-közvetítéssel foglalkozik, óvodás korosztálytól felnőtt korig.

A múzeumi keretek között zajló művészet-befogadás és művészeti aktivitás több szinten is támogatja a résztvevők lelki egészségét. Az önkifejezés és a hatékonyság érzése növeli az önbecsülést, fejleszti a kreativitást. Az együtt végzett tevékenység a másokkal való együttműködés örömét adja és fejleszti a kommunikációs készségeket. Az elmúlt évek globális krízishelyzetei kapcsán előtérbe került a pedagógiában a mentális egészség támogatása. Az előadás olyan, művészeti alkotásokhoz kapcsolódó kreatív vizuális gyakorlatokat mutat be, amelyek az önmegfigyelés, az önreflexió fókuszba helyezésével a rugalmas lelki ellenállóképességet támogatják.

A részvétel ingyenes.

Facebook esemény

Megnyitás térképen

Ezek is érdekelhetnek