A te történeted
visiteger.com
Eger Turisztikai Honlapja

Szabadegyetem - Lélekerősítő múzeum

Kortárs képzőművészetről – közérthetően - Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Vizuális Nevelés- és Művészetelméleti Tanszékének szabadegyetemi előadássorozata a Dobó István Vármúzeum Ziffer Sándor Galériájában.


Az előadások célja a kortárs képzőművészet népszerűsítése, megismertetése, közérthetővé tétele. Az előadók az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem tapasztalt előadói és kutatói: saját kutatási területükről olyan témákat választottak, melyek széles körben tarthatnak érdeklődésre számot. Hiszen a feltett kérdések mindenkit érinthetnek: hogyan változik a saját magunkról alkotott kép a jelenkori művészetben, hogyan reagál a művészet változó világunk problémáira? A vetített képekkel kísért tudományos ismeretterjesztő előadások betekintést nyújtanak a kortárs művészet és vizuális nevelés aktuális kérdéseibe, s nem mellesleg a tanszéken oktatók munkájába.

2023. december 12-án, kedden 16:30-17:30 között György Gabriella múzeumpedagógus tart előadást "Lélekerősítő múzeum. A lelki ellenálló képesség támogatása a múzeumpedagógia eszközeivel modern és kortárs kiállításokon" címmel.

Részletek hamarosan!

Facebook esemény

Megnyitás térképen

Ezek is érdekelhetnek