booked.net

Sondheim, Webber és a többiek

Augusztus 15-én az Agria Játékok Kamaraszínpadán: Sondheim, Webber és a többiek - Török Tamás musical estje

Március 22. egy különleges nap a modernkori zenés színház történelmében. Ezen a napon született ugyanis a musicaljátszás két legmeghatározóbb alakja, az amerikai Stephen Sondheim 1930-ban, és a brit Andrew Lloyd-Webber 1948-ban. Véletlen lenne? Aligha. A néző és hallgató örömére, azonban szerencsére két teljesen különböző életmű indult azon a bizonyos március 22-én. Sondheim inkább a művészi, Webber inkább a populáris oldalt képviseli, azonban szerencsére mindkettőjüknél megtalálható egészséges százalékban a másik is.

Koncertünk eme két nagyszerű zeneszerző előtt tiszteleg, elsősorban pedig Sondheim előtt, aki tavaly ünnepelte a 90. születésnapját. Nem titkolt cél is, hogy az idehaza ritkábban játszott zeneszerző műveit kicsit jobban megismertessük a közönséggel, hiszen a dallamok csodáján túl, a szöveg és a zene tökéletes harmóniája valósul meg műveiben. Témái rengeteg érzést vonultatnak fel, emberi kapcsolatok sokfajta aspektusát vizsgálva, legyen az akár szülő-gyermek, akár párkapcsolat.

A koncert zongorakísérettel valósul meg, amely segíti az előadók és a közönség meghittebb találkozásának esélyét. Stephen Sondheim és Andrew Lloyd-Webber mellett olyan magyar zeneszerzők műveit is szeretnénk előadni, mint Kocsák Tibor és Várkonyi Mátyás, akiket akár a magyar Sondheim és Webberként is aposztrofálhatnánk kis költői túlzással. 


Megnyitás térképen

Ezek is érdekelhetnek