A te történeted
visiteger.com
Eger Turisztikai Honlapja

Pünkösdi Rendhagyó Prímástalálkozó

Lejárt esemény

Pünkösdi Rendhagyó Prímástalálkozó

A Rendhagyó Prímástalálkozó nem más, mint a népzene, a jazz, a rock és a klasszikus zene területéről érkező zenészek szupercsapata, a kapcsolódási pont pedig a magyar zenei hagyományok iránti mély tisztelet.” (Simon Broughton, Songlines Magazine)

A Rendhagyó Prímástalálkozóban a magyar zenei élet kimagasló egyéniségei zenélnek együtt, akik ugyan különböző zenei műfajokat képviselnek, közös zenei anyanyelvük azonban a magyar népzene. A zenekar különlegessége, hogy mindenki prímás, hiszen vezeti a zenét, adja a jeleket, mindenki egyedi, különleges, a zenekar közösen mégis megbonthatatlan egységet képvisel a színpadon.

E minden tekintetben rendhagyó formáció tagjai külön-külön is számos rangos díj birtokosai és első albumuk is a legnagyobb elismeréseket aratta: a neves világzenei szaklap, a brit Songlines magazin 2010-ben beválogatta Top of the World listájára, 2011-ben pedig a zenekar megkapta az autentikus népzene kategória Fonogram-díját.

Herczku Ágnes – ének
Korpás Éva – ének
Pál István Szalonna – hegedű
Gombai Tamás – hegedű
Nyitrai Tamás – hegedű
Bede Péter – szaxofon
Balogh Kálmán – cimbalom
Mester László – brácsa, gardon
Hanusz Zoltán – nagybőgő

Helyszín: Bartakovics Béla Közösségi Ház (Eger, Knézich Károly u. 8.)

Jegyár: 2500Ft

Jegyek elővételben kaphatók a Bartakovics Béla Közösségi Ház jegypénztárában, a Tourinform irodában, valamint a Jegy.hu hálózatán

Facebook esemény

Megnyitás térképen

Ezek is érdekelhetnek