booked.net

Petőfi 200 - Vándorkiállítás (Felsőtárkány)

A Petőfi-emlékév alkalmából készült vándorkiállítás 2023. február 17-én Felsőtárkányba látogat.

Az interaktív tárlat egy képzeletbeli utazásra hív: 1845-ben felszállunk a gyorsszekérre Petőfi mellé, hogy a költő a "változó szerencse szekerén" felidézze számunkra múltjának meghatározó állomásait, és velünk együtt fürkéssze jövőjét.

A kiállítás gerincét 10 kiemelt gyűjteményi darab alkotja, mely a képzeletbeli utazás egy-egy állomását jelzi: ilyen az édesapa Petrovics István mészárosbárdja, a Szendrey Júliátók kapott gyöngyhímzéses pénztárca, vagy éppen egy billiárddákó, amelyet Petőfi a törzshelyén, a Pilvax kávéházban használhatott.
Minden relikviához tartozik egy-egy kiemelt vers, valamint számos idézet, kézirat, művészeti alkotás és irodalomtörténeti érdekesség, amelyek együttesen egy-egy meghatározó élethelyzetet vagy témakört tárgyalva mutatják be a költő életének legfontosabb alkotásait.

A kiállítás ingyen megtekinthető.

A kiállításban Petőfi Irodalmi Múzeum munkatársai fogadják az érdeklődőket, tájékoztatást adnak a kiállításról, a Petőfi életútról, bemutatják az interaktív eszközök használatát, válaszolnak a felmerülő kérdésekre. 

Facebook esemény


Megnyitás térképen

Ezek is érdekelhetnek