booked.net

Oldtimer autós túra 130 autóval

Lejárt esemény

Több mint száz autó indul útnak a Sprinter Chrono Classic rajtjánál

Szeptember 24-én mintegy százharminc veteránautó és különleges youngtimer rajtol el Domonyvölgyből, amely az ország legmagasabb pontját is érintve érkezik majd az egri Érsekkertbe. A 230 km hosszú, változatos útvonalon a navigálás mellet tizenkét ügyességi feladat is vár a résztvevőkre.

1954-től napjainkig sokat fejlődött az autógyártás, de a változatos autókaraván visszarepít a régi időkbe és az érdeklődők nosztalgiával tekinthetnek a mezőnyben egyedülálló autókra.

A Sprinter Chrono Classic túraverseny az Oldtimer Szuperkupa, Magyarország legnagyobb veteránautós túraverseny-sorozatának utolsó futama, ahol a gyönyörűen restaurált és műszakilag kiváló állapotban lévő autók nem csak kiállításszerűen láthatóak, hanem működés közben hallhatóak, „érezhetőek”is.

A túra keretein belül zajló verseny nem a gyorsaságról szól, a résztvevőknek mindenütt előírt időpontokat, átlagidőket és átlagsebességeket kell a KRESZ szerint betartaniuk. Az autóban ülő páros - vezető és navigátor - tökéletes összhangban kell együttműködjenek egymással, az autóval és a mechanikus stopperórájukkal. Az ügyességi szakaszokon az előírt szintidőt századmásodperc pontossággal kell teljesíteniük!

Minden századnyi eltérés (akár korábban, akár később érkeznek a feladat végéhez az előírtnál) egy hibapontot jelent, a győztes pedig az lesz, aki a nap során a legkevesebbet gyűjti be ezekből.

A túrán különböző kategóriákban sokféle márka képviselteti magát, a rajtlistán ma is létező, de letűnt márkák is szerepelnek 1954-től egészen napjainkig: Alfa Romeo, Austin, BMW, Cadillac, Chevrolet, Citroën, Edsel, Ferrari, Fiat, Ford, Honda, Jaguar, Lada, Lamborghini, Lotus, Mercedes-Benz, MG, Nissan, NSU, Opel, Peugeot, Porsche, Rover, Renault, Skoda, Triumph, Volkswagen is lesz az indulók között.

Résztvevők és információk: https://www.chronoclassic.hu/

Hivatalos Honlap


Megnyitás térképen

Ezek is érdekelhetnek