booked.net
A te történeted
visiteger.com
Eger Turisztikai Honlapja

Nasip Kismet koncert

Lejárt esemény

A Nasip Kısmet zenekar ötlete Arif Erdem Ocak török származású zenész fejéből pattant ki, aki a népszerű, toplistavezető ankarai Seksendört zenekar alapító tagja és 2010 óta Budapesten él.

A sokoldalú zenészt az ókori anatóliai miszticizmus és filozófia iránti érdeklődése vezette a kor költészetének és dalainak multiinstrumentális felfedezése felé. Ennek megvalósítására hívta életre 2020-ban a Nasip Kısmet etnofolkjazz-zenekart.

Néha poénkodunk azzal, hogy valójában Arif kanapéján született meg a zenekar, ahol hosszú éveken át álmodozott arról, hogyan fogja megalapítani a Nasip Kısmetet, és milyen hangszeresek fognak játszani benne. A Nasip Kısmet „sorsot”, „szerencsét” jelent: elfogadni azt, amit Isten ad nekünk. Hogy nem tudjuk uralni, mi történik körülöttünk, és elfogadjuk, bármi is jöjjön, jó vagy rossz. Ezért adta Arif az álomprojektjének ezt a nevet: szerette volna, ha a zenekar megcsinálja a maga szerencséjét, megteremti a maga sorsát. Arif, Cem Aksel és Mester Dániel véletlen találkozásából született meg a Nasip Kısmet, amely Budapest sokszínű, többnemzetiségű környezetében virágzott ki, ezért is tartjuk magunkat igazi budapesti zenekarnak.

A Nasip Kismet korokon átívelő hangzásvilága a szívről és lélekről mesél. A török zene mélyre nyúló történeti gyökerei itt a gitár és a ritmusszekció intenzív jelenlétében köszönnek vissza, és összenőnek a szaxofon és a billentyűs hangszerek hangzásával.

Weboldal

Megnyitás térképen

Ezek is érdekelhetnek