booked.net

Magyar Nemzeti Táncegyüttes: Sárkánymese

A MAGYAR NEMZETI TÁNCEGYÜTTES BEMUTATJA: SÁRKÁNYMESE CÍMŰ TÁNCELŐADÁSÁT

Korábbi nagysikerű mesedarabjai után a Magyar Nemzeti Táncegyüttes újabb kalandra hívja a gyermekeket. Folytatva régóta vallott koncepcióját, Zsuráfszky Zoltán és Vincze Zsuzsa szerzőpáros (most két fiatal koreográfus bevonásával) ismét a magyar népmesék különös világába kalauzolja közönségét.

Régóta vallják, hogy egy-egy táncjátékon keresztül még a legfiatalabbakat is megismertethetjük a magyar nép kultúrájával, hagyományaival, különösképpen, ha a darab eredeti népmesei, népköltészeti szövegekből építkezik és az autentikus népzenei- és néptánckincset felhasználva kerül életkoruknak megfelelő bemutatásra. Így született meg legújabb gyermekelőadásuk, a SÁRKÁNYMESE.

A mesében a három szegénylegény vándorlásai során megelevenedő tárgyak, a táncoló csacsi, a boszorkány és a legyőzhetetlennek tűnő háromfejű sárkány, a kedves erdei manó, a jóságos Napkeleti király és a szépséges királykisasszony, valamint a pénzéhes kocsmáros és kapzsi lányai visszarepítenek bennünket azokba a tanulságos időkbe, amikor a jó lehet, hogy nehéz küzdelmek árán, de ésszel és kitartó munkával végül elnyeri méltó jutalmát.

Ajánljuk vidám mesénket kicsiknek és nagyoknak, mert hisszük, hogy régi értékeink ma is fontosak és érvényesek mindenki számára.

Előadja a Magyar Nemzeti Táncegyüttes

Művészeti vezető: Zsuráfszky Zoltán, Kossuth-díjas, Kiváló Művész

Koreográfia: Appelshoffer János, Sánta Gergő, Zs. Vincze Zsuzsa, Zsuráfszky Zoltán

A mesét színpadra írta: Zs. Vincze Zsuzsa

Zene: Szabó Dániel és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes zenekara

Díszlet: Tóth Kázmér

Jelmez: Zs. Vincze Zsuzsa

Rendező: Zs. Vincze Zsuzsa és Zsuráfszky Zoltán

Minden megvásárolt jegy mellé ajándék belépőt adunk a Három Kívánság Kalandparkba, ahol népi játszóház várja a gyerekeket.

Hivatalos Honlap


Megnyitás térképen

Ezek is érdekelhetnek