A te történeted
visiteger.com
Eger Turisztikai Honlapja

Kaláka – a Kárpátoktól a Karib-tengerig

Kaláka – a Kárpátoktól a Karib-tengerig - Ingyenes filmbemutató

Mint tudjuk, 55 éves lett a Kaláka, és ennek apropóján mutatja be Pigniczky Réka legújabb dokumentumfilmjét: Kaláka – a Kárpátoktól a Karib-tengerig.

„A forgatás alatt a filmesek elkísérték az együttest számos koncertjére, fesztiválokra (természetesen Egerbe is), turnékra nem csak Magyarországon, hanem velük tartottak Erdélybe, a Vajdaságba, és Dél-Amerikába is. Itt Kolumbiában, Cartagena városában a Kaláka elénekelte Kányádi Sándor Románc című versét, amit a költő itt írt és így ajánlotta később a zenekarnak: jó lenne, ha visszavinnétek dalban a verset oda, ahol született.

Réka Észak-Amerikában nőtt fel, de gyerekkorában ugyanúgy hallgatott Kalákát, mint a legtöbb magyarországi kisgyerek, persze mást jelentett neki. Ez a különleges viszony, és az együttes elképesztő kulturális teljesítményének ereje is ott lesz a filmben – az erőé, amiről talán nem túlzás azt állítani, hogy kontinenseken átívelve köti össze a magyarul beszélő vagy magyar identitással rendelkező embereket. A Kaláka zenéjét a világ minden táján szeretik, és persze azok is, akik nem beszélnek magyarul. A film a zene határokat nem ismerő erejéről is szól.”

Facebook esemény

Megnyitás térképen

Ezek is érdekelhetnek