A te történeted
visiteger.com
Eger Turisztikai Honlapja

Jó estét nyár, Jó estét szerelem - zenés dráma

Lejárt esemény

Fejes Endre - Presser Gábor: Jó estét nyár, Jó estét szerelem című zenés dráma előadása

A dalszöveg konzultáns: Sztevanovity Dusán

A történet egy fiatal munkásfiú különös, megtörtént eseményeken alapuló történetét meséli el. Egy fiú becsülettel dolgozik egész hónapban, hogy aztán néhány nap alatt elszórja a keményen megkeresett fizetését görög diplomatának kiadva magát. Ezalatt lányokat szédít és próbálja elhitetni még önmagával is, hogy Ő más, Ő több.

Fejes Endre 1969-ben megírt regénye egy hét évvel korábbi, valóban megtörtént gyilkosságot dolgoz fel. A könyvből 1973-ban nagysikerű, két részes tévéjátékot forgattak Harsányi Gábor főszereplésével, majd a Vígszínház ősbemutatójaként, mint zenés dráma született újjá 1977-ben, Viktor szerepét pedig Hegedűs D. Géza formálta meg.

Vajon miként hat ez a történet több, mint 40-50 év távlatából? Az alakok ma is ismerősek. A fiú, aki figyelmere vágyik, aki nem elégszik meg az egyszerű munkásléttel, aki több akar lenni, mint ami és aki, aki talán csak játszik a prédával, de az is lehet, hogy Ő maga a préda?

A darab nagyon sok lélektani kérdést felvet nemcsak a Fiú esetében, hanem a benne csak "görög diplomatát" látó hölgyek esetében is.
Ahogy a drámában ez lenni szokott itt sem érhet véget a történet happy enddel, kicsúsznak az események a Fiú kezéből és megöli az egyik lányt. De mégis hogyan válik egy becsülettel dolgozó fiatalemberből gyilkos? Kik teremtik ezeket a "szörnyeket"?

Egy különös és szenvedéllyel teli történetben kalauzol minket Fejes Endre, melyet Presser Gábor zenéi tesznek még izgalmasabbá és teljessé.

A Gyöngyösi Játékszín előadásában az alábbi szereposztással látható:

  • Fiú: Sándor Péter az Operettszínház kétszeres Honthy-díjas színművésze
  • Katalin: Fliszár Odett
  • Ilona: Roszkopál-Kiss Noémi
  • Veronika: Bartha Bernadett
  • Zsuzsanna: Lukovszki Judit

további szerepekben: Bánkuti Csilla, Berkóné Krigovszki Nóra, Bognár Diána, Burik Bianka, Dukay Boróka, Farkas Sándor, Görbicz Réka, Griznerné Bartha Erika, Gyurosovits-Petheő Csilla, Jónás Ádám (m.v.), Kis Eszter, Kovács Péter (m.v.), Lónyai Linda, Molnár László, Nagy Mária, Nyilas Kevin Alex, Sztaniszláv Solt

rendezte: Gyurosovits-Petheő Csilla
zenei alapok: Jánoki Márió

Támogatói jegyek: 3800 Ft (a.a.m.)
Szeptember 18-tól a tixa.hu-n, illetve az előadás előtt személyesen a helyszínen.

Facebook esemény

Megnyitás térképen

Ezek is érdekelhetnek