A te történeted
visiteger.com
Eger Turisztikai Honlapja

Esti csillagászati program - bolygó tanösvénytúra

Egy igazán különleges esti csillagászati program kerül megrendezésre a Bükki Csillagdában

Bükki Csillagda túraeste/ éjszaka
Időpont:
2023. december 29. (péntek)
Programok:
Bükki Csillagda komplex látogatása, túra a Bolygótúra tanösvényen, esti csillagászati program.
Csillagoségbolt-park nagyon kevés van Európában. Csak olyan helyszínek kaphatják meg ezt a neves elismerést, ahol nagyon kicsi a fény-szennyezés mértéke, és gyönyörűen láthatók a csillagok. Következő túránk alkalmával rendhagyó módon egy csillagászati látógatóközpontba, a Bükk szívébe, Répáshutára utazunk el. Itt a Bükki Csillagda komplexuma számos programmal vár bennünket, melyből talán az esti csillagászati megfigyelés ígérkezik a legizgalmasabbnak. A Csillagdához kapcsolódik a 4 kilométer hosszú Bolygótúra tanösvény is, mely a környék természeti, földtani és kultúrtörténeti értékei mellett egy lejárható Naprendszer modellt is tartalmaz.
Indulás:
10.50-kor gyülekező, majd 11.00 órakor indulás a Kishegyesi úti Tesco parkolóból a Sportdirect felőli oldalról
Programok:
14.00-16.00: Bükki Csillagda komplex látogatás, amely kb. 2 órás program. Planetáriumban csillagászati témájú film/3D film megtekintése, Az Éltető napunk c. 200 nm-es kiállítás, valamint a meteorit kiállítás megtekintése interaktív elemekkel.
16.00-18.30: Séta a Bolygótúra tanösvényen. A tanösvényen megtett út hosszával kiválóan érzékelhető a Naprendszer-béli bolygóközi távolságok. Napnyugta után pár órával világító jelek is segítik az útbejárást.
19.00-21.00: Esti csillagászati program - Felhős idő esetén éjszakai tanösvénybejárás, és élőszavas planetáriumi csillagászati bemutató kerül megtartásra. Esős idő esetén planetáriumi csillagászati bemutató, filmvetítés és a VR eszközhasználat az alternatív program.

Jelentkezés emailen: nordicwalkingdebrecen@gmail.com

Felhős idő esetén éjszakai tanösvénybejárás, és élőszavas planetáriumi csillagászati bemutató kerül megtartásra. Filmvetítés és a VR eszközhasználat segít elfeledtetni a felhős időjárást.
a csillagtúra hossza: kb. 4 km lesz.
kb. 200 méter szintkülönbséggel

Indulás: de. 11.00 óra
Érkezés: 23.00 óra
A Csillagda túra és látogatás mindenképp meg lesz tartva, ezért szükséges a jelentkezés és az előre utalás.
Ha nincs kellő számú jelentkező az esti prograra akkor a „B” úttal/ tervvel  indul a túra, ami az esti program kivételével változatlan lesz, az indulás reggel 7 óra.

Jelentkezések és bővebb info:
nordicwalkingdebrecen@gmail.com

Facebook esemény

Megnyitás térképen

Ezek is érdekelhetnek