booked.net
A te történeted
visiteger.com
Eger Turisztikai Honlapja

Egri Bikavér Nagykóstoló

Lejárt esemény

Jegyvásárlás

Az Egri borvidék legfontosabb bora az Egri Bikavér. 2022-ben pedig új időszámítás veszi kezdetét azzal, hogy megújítják a borvidék kiemelt borának nevét viselő rendezvényt.

Az Egri Bikavér Ünnepi Napok programsorozatot október 18-29. között rendezik meg. A hat önálló esemény több egri helyszínen mutatja meg a bortípus egyedi karakterét és magas minőségét az éttermi élményektől a gálavacsorán át a sétáló kóstolókig.

Az Egri Bikavér Ünnepi Napok központi eseménye az Egri Bikavér Nagykóstoló. A sétáló kóstolónknak a Líceum Díszterem ad méltó otthont. A helyszínen a vendégeknek személyesen a borászok kínálják legszebb bikavéreiket.

A ma dolgozó egri borászok számára az egri bikavér egyrészt a kiindulópontot jelenti, hiszen a legismertebb, hosszú történelmi múlttal rendelkező egri bortípusként a borvidék meghatározásának alapja. Egyre több pincészet számára ugyanakkor a legfontosabb bor, mert ebben a borban látják jövőjüket.

Résztvevő pincészetek: 

Almagyar Érseki Szőlőbirtok, Bolyki Pincészet és Szőlőbirtok, Böjt Borászat, Bukolyi Marcell Organic Wines, Dula Pincészet, Egri Korona Borház, Eszterházy Károly Katolikus Egyetem, Gál Lajos Pincészete, Gál Tibor Pincészet, Gergely Bástya Pincészet, Juhász Testvérek Pincészete, Nap-völgy Borászat és Élménybirtok, Ostoros Családi Pincészet, Petrény Winery, St.Andrea Szőlőbirtok, Szuromi Családi Birtok, Tarjányi Pince, Thummerer Pincészet és Szőlőbirtok, Tóth Ferenc Pincészet, Varsányi Pincészet, Villa Völgy Pincészet, Villa Wanda Bormanufaktúra

Helyszín:

Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Díszterme – Líceum díszterem
3300 Eger, Eszterházy tér 1.

Időpont:

2022. október 29. (szombat) 16:00-21:00

Belépőjegy, amely a borok kóstolását tartalmazza:

Super early bird: 6 990 Ft
Early bird: 7 990 Ft
Elővétel I.: 8 490 Ft
Elővétel II.: 8 990 Ft
Helyszínen megvásárolva: 9 990 Ft

Online jegyvásárláshttps://tixa.hu/bikavernagykostolo22

További jegyvásárlási lehetőségek:

Cinema Agria
3300 Eger, Törvényház út 4
Hétfő-Péntek: 15:00-21:00
Szombat-Vasárnap: 13:00-21:00

A rendezvény helyszínén a Platán Étterem és a Macok Bisztró csapata által elkészített fogásokat lehet megvásárolni.

Facebook esemény

Megnyitás térképen

Ezek is érdekelhetnek