A te történeted
visiteger.com
Eger Turisztikai Honlapja

Égig érő tojásfa - Húsvéti családi nap

Lejárt esemény

8.00 Nyuszikereső családi biciklitúra
A mozgás jegyében kezdődik az ünnep mindazok számára, akik részt vesznek a Felsővárosból induló családi kerékpártúrán A legügyesebbek, az Érsekkertben talált nyuszikat nyereményekre válthatják az EKMK Forrás Gyermek és Ifjúsági Házban!
Gyülekező: 8.00 Eger, Malomárok út 1. ( Az ABC-vel szemben)
Indulás: 8.30. Érkezés: kb.9.00 Szmrecsányi Lajos Érsekkert, tó

Részletes program
9.00-13.00 (Bartók Béla tér, park)
Húsvéti játszópark
Húsvéti greenbox fotózás, ahol a gyerekeket speciális zöld háttér előtt fényképezik, majd belép a technika, a többit a fantáziára bízzuk.
A sportolni vágyókat nyuszifutam vetélkedő várja, amelyen az ügyes nyuszik csokit nyerhetnek.

9.00 Népi játszótér és kézműves foglalkozás
Ünnepi különlegességeket kínál a húsvéti kézműves foglalkozás, animátorok közreműködésével, valamint a népi játszótér nagyméretű és készségfejlesztő, fából készült játékokkal.

9.00 Állatsimogató
Az állatbarát program közelebb hozza a gyermekeket a házi kedvencekhez. Nyuszi, bárány, kecske és tyúk várja az érdeklődőket.

9.00 Körhinta, kukacvonat
A repülés és száguldás szerelmeseinek a körhinta és a síneken mozgó kukacvonat nyújt maradandó élményt.

10.00 -12.00 A tojásfestés királynője EKMK Forrás Gyermek és Ifjúsági Ház
Zsigóné Kati, a magyar nemzet tojásának készítője, az Ország Nyuszija, a tojásfestés rejtelmeibe kalauzolja el a kíváncsiskodókat. A tojásdíszítés királynője 1995 óta népi iparművész. Ezt megelőzően is festett húsvéti tojásokat, nemcsak húsvétra. Közel 300 fajta tojásdíszítést ismer, több mint húszféle technikával díszít.
Ezen a napon kivetítőn látható keze munkája. Bárki követheti és elkészíthet saját kezűleg egy igazán egyedi húsvéti tojást.

11.00 Makám együttes családi koncertje (EKMK Forrás Gyermek és Ifjúsági Ház)
A Makám az etno-folk és világzene egyik legrégibb hazai képviselője. Zenei pályafutását 23 album fémjelzi. Közel 2000 koncertet adott Európában és Indiában.
Az együttes idén a Kimegyek holnap az állatkertbe című interaktív gyerek-családi műsorának tematikája az állatvilág és az ember, különösen a gyermekek kapcsolata. Játékos formában igyekeznek közel hozni a mai városi gyermekekhez a természetet, az erdőt, mezőt, tavat, folyót, s a benne élő állatokat. A dalok nem csak a gyerekeket szólítják meg, kicsit, nagyot, ifjat, öreget egyaránt hív, kik játékos kedvüket megőrizték. Hallunk a százlábú születéséről, a karikás szemű nyúl rémálmairól, egy álmedve téli settenkedéseiről, a bogarak tavaszi báljának vendégseregéről, a kabócáról, aki nem szeretett tanulni és még a "ma született" aligátor gyerkőcre leselkedő veszélyekről is. Akinek ez sem elég, azzal kimennek az "Állatkertbe" és a "Barlangszínházban" meghallgatják az ott élő állatok hangversenyét.

Belépő: 1500 Ft/fő, mellyel minden programunk igénybe vehető. A rendezvény 3 éven aluliaknak ingyenes!

Facebook esemény

Megnyitás térképen

Ezek is érdekelhetnek