booked.net

Égig érő tojásfa

Töltse a húsvéti ünnepeket programjainkkal! Ebben az évben is családi nappal készül az Egri Kulturális és Művészeti Központ.

Családi koncertek, előadások, zenés mesejátékok locsolóvers versenyen, a kézművesség szerelmeseinek pedig pingált, viaszos, berzselt és karcos tojások készítése, kosárfonás, húsvéti díszkészítés.

A Bartók Béla téren egész nap állatsimogató, óriás tojásfestés, csúzlizda,, kosaras népi körhinta, nyuszikereső játék és óriás fajátékok teremtik meg a családias, húsvéti hangulatot.

Program

Hímes tojás kiállítás - Tojásdíszítők Egyesületének Vándorkiállítása
Megtekinthető: 2019. április 21. - május 9.
A tojáskiállításon hazánk különböző tájegységeire jellemző tojásfestési – díszítési technikáival készített darabokat láthatnak az érdeklődők. A hagyományos technikák mellett különleges, modern eljárásokkal készült díszes tojásokat is láthatnak vendégeink, így megismerkedhetnek például a tojáscsipkézés, áttörés, metszés-faragás módszerével létrejött alkotásokkal is.
A kiállítást kísérő program keretén belül Gál Magdolna tojásmíves interaktív bemutatót tart, ahol a vállalkozó kedvű látogatók maguk is betekintést nyerhetnek a tojáscsipkézés rejtelmeibe. (A rendezvény vásárral egybekötött, így lehetőség nyílik egyes darabok megvásárlásra is)

8.00 Nyuszikereső családi biciklitúra
(Találkozás, indulás: Eger, Malomárok út 1. Végállomás: Szmrecsányi Lajos Érsekkert - TÓ)

10.00 -16.00 Húsvéti családi nap
Tojásfa, tavaszi állatsimogató, körhinta, kukac, nyuszifuttató, pónilovaglás, húsvéti tojásjátékok, eszközös népi játékok, arcfestés, babapihenő
Kézműves foglalkozás: tojáscsipkézés bemutató, húsvéti tojások készítése, óriástojás színező
9.30 Csilingelő Band - családi koncert
11.00 Kolompos Együttes MULATSÁG – Húsvéti koncert, mese, játék, családi táncház
Belépő: 800 Ft/fő, mellyel minden családi programunk igénybe vehető. 3 év alatti gyermekeknek a belépés ingyenes!

19.00 Szesztay Dávid koncert - DALOK BENTRE
A Kiscsillag multiinstrumentalista gitárosa egymaga rakta össze első szólóalbumát, és mondhatni családi vállalkozásban adta ki zenekarvezetője, Lovasi András kiadójánál, aki két dalszöveget is jegyez a 34 perces albumon. Melankolikus belső utazás erősRadiohead-hatással, 2018 legjobb hazai debütálásának egyike.
20.00 Kiscsillag koncert – DALOK PÁRBAN
Több mint 70, jórészt a zenekar szerzői által írt, - dalból válogat a Kiscsillag ezen az estén. A dalokat párba soroltuk egy - egy témához kapcsolódva. A témákat cetlikre írva, egy kalapba kevertük össze és a közönség soraiból jelentkezők húzzák ki őket, ily módon minden este más és más dalok, más és más sorrendben hangzanak el. Létrehozva ezzel egy interaktív show és egy hagyományos koncert furcsa keverékét, ami néha a zenekar számára is váratlan fordulatokat produkál. Tisztára mint az élet:)

Belépő: 3400 Ft (elővétel), 3900 Ft (rendezvény napon)

Megnyitás térképen

Ezek is érdekelhetnek