A te történeted
visiteger.com
Eger Turisztikai Honlapja

CimbaliBand koncert

Lejárt esemény

CimbaliBand - 'Szabadon' koncert

Népzene, a klasszikus zene és a jazz találkozásának csodálatos műve. Igazi ethno-jazz csemege!

A CimbaliBand közel 15 éves múltja alatt minden esetben a népzene, az élőzene, és hungarikum hangszerük, a cimbalom népszerűsítése, közönséggel való megismertetése állt a középpontban. A banda minden tagjának erős személyes kötődése van az autentikus magyar népzenéhez, többen a mai napig is művelik, oktatják ezt a műfajt is, a világzene mellett. Az Ezüst Érdemkereszttel kitüntetett Unger Balázst saját gyűjtései, a népzenével való napi szintű kapcsolat vezette rá, hogy mennyire fontos ebben a műfajban az improvizáció. 2019-ben a CimbaliBand hegedűse, Solymosi Máté, megnyerte a I. Nemzetközi Roby Lakatos Hegedű Improvizációs Verseny különdíját, a legjobb népzenei improvizációért, ami szintén nagy lökést adott Szabadon című koncert-műsoruk megalkotásához.

A koncert tizenegy dalának felépítése alapjául a magyar népzene dielektusai, a Dunántúl, Felföld, Alföld, Erdély, Moldva ötösfogat adta a kiindulópontot. Minden nagy tájegységből legalább két, lehetőleg régi stílusú népdal adja az alapját a műsorban elhangzó szerzeményeknek, melyek izgalmas köntösbe öltöztetik az eredeti dallamokat. különös figyelmet szentelve a cimbalomnak és az improvizatív hegedűjátéknak. A CimbaliBand esetében ez a műsor talán annyiban hitelesebb más világzenét játszó zenekaroknál, akik a modernebb műfajok felől közelítenek a népzene felé, hogy esetükben minden tag mélyrehatóan ismeri az autentikus népzenei alapokat, és ezek felől közelítenek a modernebb stílusok felé.

 A CimbaliBand zenekar tagjai:
Unger Balázs - cimbalom, ének (zeneszerző)
Solymosi Máté - hegedű
Babos Lőrinc - ütőhangszerek
Tóth Gergely -  nagybőgő
Varga Kornél - gitár

A részvétel ingyenes!


A Szüret a Szépasszony-völgyben rendezvény Eger MJV Önkormányzata támogatásával, a Szépasszonyvölgyi Vendégvárók Egyesülete szervezésében valósul meg.

A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják.

Megnyitás térképen

Ezek is érdekelhetnek