booked.net

Casanova, avagy zuhanás a mindenségbe

Egy zseniális kalandor, Casanova történetével várunk mindenkit az Egri Kamaraopera Fesztiválon. A Harlekin Bábszínház felnőtteknek szóló produkcióját Vivaldi zenéje kíséri.

Grófnő- Mészáros Pancsa
Grófkisasszony- Bábinszki Ágnes
Gróf, Elnök - Tóth Levente m.v.
Casanova - Sóvári Csaba
Bíboros- Szilner Olivér
Püspök - Zádori Szilárd
Templomszolga - Soó Gyöngyvér
Báb-és díszlettervező - Csonka Erzsébet
Asszisztens, ügyelő - Ádám Flóra

Író, rendező - Éry-Kovács András

"Egy zseniális bábfigurának képzeltem el Casanovát, mivel az egész Casanova-jelenség olyan, mintha valaki önmagából és a körülötte lévő személyekből bábfigurákat képezne, azaz mintha a báblétezés lenne a tökéletes emberi megjelenésük. Casanova az a vérbő férfijelenség, aki önmaga viszonyában csak bábfiguraként létezik, a kapcsolatai során mindenkit bábfiguraként kezel.
Casanova körül szinte mindenki az ő szeszélyének, érzelmi váltakozásainak és szenvedélyes szerelmi létezéstechnikájának bábfigurája. De ez csak akkor érdekes és akkor válik igazán megjeleníthetővé, ha a konkrét szereplő a saját viselkedésének parodisztikus elemeit mutatja. Így vesznek részt a darabbéli figurák komikus, olykor tragikomikus helyzetekben, számos karakterelemből, azaz magatartásmutatókból összerakva és gesztusaikat felnagyítva a színpadi események láncolatában. Lényegét tekintve a szerelmi identitásnak egy nagyon mélyről fakadó lélektani szakadékában vergődnek a szereplők, akik Casanova játékszereként, a saját vágyaikon keresztül élik meg szerelmi identitás zavaraiknak konfliktus halmazát.
Az előadást végig kíséri Vivaldi: Farnace című operájának dallamvilága."
/Éry-Kovács András/

Az előadás 18 éven felülieknek ajánlott.
A program ingyenes. 

Facebook esemény


Megnyitás térképen

Ezek is érdekelhetnek