A te történeted
visiteger.com
Eger Turisztikai Honlapja

Aurevoir. koncert az V. Hungarikum Pikniken

Lejárt esemény

Aurevoir. koncert az V. Hungarikum Pikniken! 

Helyszín: Eger, Szépasszony-völgy, Egri Bikavér Park

Aurevoir.
Az Aurevoir. zsámbéki és Zsámbék környéki fiatalokból álló ethno-beat zenekar. 2015 márciusában hattagú együttesként kezdték pályafutásukat, a felállás többszöri változását követően jelenleg nyolc zenész alkotja a zenekart. A kezdetektől fogva arra törekedtek, hogy magukat, illetve zenéjüket ne szorítsák szigorúan meghatározott műfaji keretek közé; az ethno-beat mint műfaj megnevezés arra utal, hogy leginkább a Kárpát-medence népzenéje és az angolszász beat-folk hatásai köszönnek vissza dalaikban, e műfajok hatottak leginkább alkotó tevékenységükre, legfőbb példaképeik a táncházmozgalom és a beatmozgalom jeles képviselői. Zenéjükben koncepciózusan jelen van a sokszínűség; ahogyan a magyar, cigány, ír és délszláv népzene motívumai és az 1960-as évek beatzenéje, úgy a francia kávéházi sanzonok világa és a régi reneszánsz, barokk zene egyaránt alapul szolgál dalaikhoz. A zenekar neve ("a viszontlátásra!") arra enged következtetni, hogy a könnyűzenében a konkrét, egymástól élesen elválasztható stílusok ma már nem figyelhetők meg, a könnyűzenei alkotások egyre inkább ezen stílusok keveredésének eredményeként keletkeznek. Az Aurevoir. elköszön a régi korszaktól, ezzel együtt pedig nyit az új felé, melyben ugyanakkor visszaköszönnek a korábban kialakult zenei stílusok.

FB - https://www.facebook.com/aurevoirzenekar
IG - https://www.instagram.com/aurevoir_zenekar/
YT - https://www.youtube.com/@AurevoirZenekar
Spotify - http://tinyurl.com/wszw4mrw

A belépés díjtalan.

Az V. Hungarikum Piknik részletes programját itt találjátok: https://visiteger.com/programok/osszes/hungarikum-piknik-2024 

A rendezvény a Szépasszony-völgyi Vendégvárók Egyesülete - a lila zászlós pincék és éttermek - szervezésében, Eger MJV Önkormányzata támogatásával valósul meg.

A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják

Facebook esemény

Megnyitás térképen

Ezek is érdekelhetnek