A te történeted
visiteger.com
Eger Turisztikai Honlapja

Antigoné bábjáték

Lejárt esemény

Jegyvásárlás

Osztálytermi színházi nevelési előadás (TIE)

Történetünk az ókori Thébában játszódik, valamikor a mitológiai időkben.
Először egy szfinx tartotta rettegésben a várost, majd pusztító dögvész tizedelte a lakosságot. Mindkét csapástól a tragikus sorsú Oidipusz mentette meg Thébát. Oidipusz királyt fiai követték a trónon, azonban ahelyett, hogy felváltva uralkodtak volna, egymásnak rontottak.

Eteoklész nem adta át testvérének a trónt a megegyezett időben, ezért Polüneikész szövetséges seregekkel Thébára támadt, majd egymás kezétől estek el. A lakosság igencsak megsínylette a háborút. Nagy elvárásaik voltak az új uralkodóval, Kreónnal szemben. Kreón király első parancsa: Eteoklész szokás és rend szerint földben nyugodhat, a városra támadó Polüneikészt ellenben tilos eltemetni vagy megsiratni.

Az Antigoné a Szophoklész drámájából jól ismert helyzetet dolgozza fel, de az előadásban felhasználásra kerül Jon Fosse norvég drámaíró átiratából néhány részlet, amely kortársi nyelvet használva a történet eszenciáját foglalja egybe.

Előadásunk célja, hogy a drámában kibontakozó konfliktusok miértjén gondolkozzunk együtt a résztvevőkkel, és körüljárjuk azokat a krízishelyzeteket, amelyeket végigélnek a történet szereplői: Antigoné, Iszméné, Kreón, Haimón.

Ajánlott életkor: 14+ 

Facebook esemény

Megnyitás térképen

Ezek is érdekelhetnek