booked.net

25. Barokk Futóparádé Egerben

Lejárt esemény

Futás + Eger. A Barokk Futóparádé egy tökéletes vasárnapi aktív program Magyarország egyik legszebb városában.

A verseny célja Eger gyönyörű barokk belvárosának bemutatása, az egészséges életmódra történő figyelemfelhívás, versenyzési lehetőség biztosítása a futás szerelmeseinek.

Rendező: Egri Testedző Club (ETC), Eger M.J.V. Önkormányzata, a Dobó István Vármúzeum, az Egri Városi Sportiskola, Agria Speciális Mentő és Tűzoltó Egyesület támogatásával.

Útvonal:

Csákó-kör:

 • Érsekkert – Ady E. u. – Bajza J. u. – Patak part – Hadnagy utca – Érsekkert.

Minimaraton:

 • Érsekkert – Ady E. u. – Bajza József u. – Patak part – Érsekkert (Táncsics sétány) – Eszperantó sétány - Kossuth L. utca - Tinódi tér - Egri Vár - Bástya utca - Cecey Éva utca - Partos utca - Egri csillagok utca - Bástya utca - Egri Vár - Tinódi tér - Dobó utca - Dobó tér - Jókai utca - Egészségház utca - Érsekkert (Táncsics sétány) - Érsekkert

Kismaraton:

 • Minimaraton útvonala kétszer.

Futamok:

Csákó-kör: („A” futam) ARANY RAJTSZÁM
Táv: 1500 m; Rajt 10:30
Kategória: nincs. Kizárólag az abszolút 1 -3. férfi és női helyezettek kerülnek értékelésre.

Minimaraton: („B” futam) PIROS RAJTSZÁM
Táv: 7 km; Rajt 10:30
Kategória: Felnőtt, Ifjúsági, Szenior Férfi és Női

Kismaraton: („C” futam) ZÖLD RAJTSZÁM
Táv: 14 km; Rajt: 10:30
Kategória: Felnőtt, Ifjúsági, Szenior Férfi és Női

Gyalog Barokk: („A” futam útvonala) ARANY RAJTSZÁM
Táv: 1500 m; Rajt: 10:30
Kategória nincs, külön értékelés nincs.

Kategóriák:

 • Felnőtt Férfi és Női (1983-2002)
 • Ifjúsági (- 2003)
 • Szenior Férfi és Női kategória ( - 1982)

Legalább 6 fő előnevezői létszám fölött a szenior kategóriákban további 10 évenkénti bontásban is hirdetünk korosztályos győzteseket.

A verseny résztvevői:

A versenyen bárki indulhat, aki a kiírásnak megfelelően a versenyre benevez.

Nevezési díjak:

„A” futam és Gyalog Barokk / „B” futam / „C” futam

 • 2022. 09.19.-ig: 600 Ft/fő / 2 000 Ft / 3 000 Ft
 • 2022. 09. 23-ig: 800 Ft/fő / 2 500 Ft / 4 000 Ft
 • 2022. 09. 24-től és a helyszínen: 1 000 Ft/fő / 3 500 Ft / 5 000 Ft

A nevezési díj tartalmazza:

Csákó-kör esetében

 • biztosított útvonal
 • A Csákó-kör első 100 befutója a szponzorok által biztosított, emblémázott pólót kapja.

„B” és „C” futam esetében

 • biztosított útvonal
 • elektronikus időmérés (SI)
 • frissítés

A verseny egyedi emblémázott pólóját a nevezés alkalmával külön lehet megrendelni, ára: 4.000,- Ft. Pólót kizárólag a 2022. szeptember 18. napjáig leadott és befizetett megrendelések esetében tudunk biztosítani. A nevezési díj a pólót nem tartalmazza.

Nevezés módja:

E-mailen: e-mailes nevezés esetén kérjük megadni a versenyző nevét születési dátumát, versenytávot, kategóriát, egyesület nevét, póló méretét, számlázási címet. (nevezési lap az ETC honlapjáról letölthető) Az e-mailen küldött nevezéseket 48 órán belül visszaigazoljuk, ha ez nem történik meg, kérjük a nevezést megismételni. Az előnevezés abban az esetben érvényes, ha nevezési díj a rendező egyesület számlájára az aktuális előnevezési határidő végéig átutalásra kerül!
Számlaszám: Egri Testedző Club, ERSTE BANK Zrt.
11994507-03403086

 • Személyesen kizárólag a csoportosan nevező iskolák részére: 2022. 09. 21. napján 15.00 – 17.00 óra között, Eger, Petőfi utca 11.

A B. és C. futamon indulók az elektronikus időmérőt kizárólag 2022. 09. 25. napján 8.00 – 10.00 óra között vehetik át a versenyközpontban, a letéti díj befizetését követően.

Időmérés:

A B. és C. futamot sportident időmérési rendszerrel bonyolítjuk le.
A sportident kártyát, dugókát 2000 Ft letéti díj ellenében a versenyközpontban, a jelentkezéskor, a verseny napján lehet átvenni. Elvesztés esetén annak teljes értékét meg kell fizetni.
(10.000,- Ft)

Rajtszám:

A versenybíróság által kiadott rajtszámot kötelező viselni.

Jelentkezés és helyszíni nevezés:

2022. 09. 25. 8.00 – 10.00 óra között a versenyközpontban.

Tanintézmények:

A rendezvény keretén belül a tanintézetek részére külön verseny kerül megrendezésre. Nevezés kizárólag csoportosan, 2022. szeptember 21-én, 15:00 - 17.00 óráig adható le, a részvételi díj 800,- Ft/fő. A tanintézmények keretén belül tanulók és felnőttek is nevezhetők, kizárólag a Csákó-kör távján. Az egyéb távokon, de a tanintézet színeiben induló versenyzőket a tanintézet létszámához hozzáadjuk, de a futamnak megfelelő nevezési díjat kell megfizetni. A versenyre a legtöbb, de legalább 50 főt benevező 1 – 3. tanintézet 50-30-20 ezer forintos sportszervásárlási lehetőséget kap.

Versenybíróság:

 • Elnök: Dr. Nagy Árpád
 • Versenyigazgató: Dr. Kiss Teodóra
 • Rajt – Cél: Kovács József
 • Titkár: Tóth Katalin
 • Útvonal biztosítása: Bóta Péter
 • Speaker: Bartók Ágnes

Információ:

Dr. Kiss Teodóra: +36 30 5294010
e-mail cím: etc2001@freemail.hu
web: www.egritc.hu
facebook: www.facebook.com/egritestedzoclub

Díjazás:

Az A futamon az abszolút férfi és női 1-3. helyezett, a B. és C. futam esetében a korosztályos győztesek és helyezettek érem és tárgyjutalom díjazásban részesülnek.

5 fő nevezés alatt a rendezőség a kategória összevonás jogát fenntartja.

Egyéb tudnivalók:

A versenyen minden résztvevő saját felelősségére indul.
A versenyen az aktuális járványügyi előírások betartása minden résztvevő számára kötelező, ezekről folyamatos tájékoztatást fogunk adni.
Tekintettel a járványügyi helyzetre a Csákó-kör és a Gyalog Barokk távokon frissítőt nem biztosítunk.

Gyalog Barokk:

A Csákó-kör távjának teljesítése gyalogosan, sétálva – nagyszülőknek – kisbabáknak. Mindenkinek, aki bár gyalogolva, de részt kíván venni a futóverseny forgatagában!

Nyilatkozat:

Nevezés leadása egyben önkéntes adatközlés is, egyúttal nyilatkozat a nevező részéről, hogy hozzájárul ahhoz, hogy az ETC adatait tárolja esemény adatbázisában, valamint elismeri, hogy az általa megadott adatok a valóságnak megfelelnek. Elfogadja, hogy az eseményről készült film- és képanyagokon, az esemény internetes vagy televíziós közvetítésében szerepelhet, és ezért ellenszolgáltatást nem kér. Felelősséggel kijelenti, hogy az eseményre felkészülten, egészségesen áll rajthoz, tudomásul veszi, hogy az ETC-t nem terheli felelősség a rossz állapotból, nem megfelelő felkészülésből, rejtett betegségekből adódó sérülésekért, egészségügyi problémákért. Tudomásul veszi, hogy a rendezvényen kizárásra kerül az a versenyző, aki nem teljesíti a verseny – szervezők által kijelölt – teljes távját, rajtszámát összehajtva, letakarva vagy nem a mellére tűzve viseli. Kijelenti, hogy a rendezvényen saját felelősségére indul.

Tovább a nevezéshez


Megnyitás térképen

Ezek is érdekelhetnek