booked.net

Tipózóna 3. kiállítás

Eszterházy Károly Egyetem – Vizuális Művészeti Intézet/ Média és Design Tanszék

 A Tipózóna kiállítást harmadik éve rendezi meg az Eszterházy Károly Egyetem Média és Design Tanszéke, bevonva a hazai művészeti egyetemek tervezőgrafikai műhelyeit. Idén a krakkói Jan Matejkó Képzőművészeti Akadémia is a meghívottak között szerepel, célul tűzve ki azt, hogy a Tipózóna nemzetközi kiállítássá váljon. 2019-ben a COPY/PASTE témára készült munkákat állítják ki két kategóriában: az egyikben a témát teljes művészi szabadsággal kezelő formában valósítja meg a pályázó, a másikban létező költői szövegeket feldolgozó megoldást láthatunk.

Meghívott egyetemek: EKE Média és Design Tanszék, JAN MATEJKO Képzőművészeti Akadémia, MOME Tervezőgrafika Tanszék, MKE Grafika Tanszék, PTE Tervezőgrafika Tanszék, METU Tervezőgrafika Tanszék, SOPRONI Egyetem Alkalmazott Művészeti Intézet; Kurátor: Csontó Lajos, Süli-Zakar Szabolcs

A kiállítás az Egri Tavaszi Fesztivál programjaként valósul meg az Eszterházy Károly Egyetem, a Média Eger Kft. Kulturma Csoport és az Egri Kulturális és Művészeti Központ összefogásával. A megnyitón költészetnapi performansszal közreműködnek a Gárdonyi Géza Színház és a GG Tánc Eger művészei.

A kiállítás megtekinthető: 2019. május 20-ig.

Megnyitás térképen

Ezek is érdekelhetnek