A te történeted
visiteger.com
Eger Turisztikai Honlapja

Rész/egész kiállítás

Lejárt esemény

Rész/egész válogatás a CAFFART Nemzetközi Művésztelep gyűjteményéből

A kiállítást megnyitja Bugyi István József grafikusművész

A Caffart Nemzetközi Művésztelepet a 2009-ben Budapesten megalakult Caffart Képzőművészeti Egyesület hívta életre. A Caffart nevet Rejtő Jenőnek A sárga Garnizon című könyvében fellelt caffard szóból eredezteti, mely őrületet, ámokfutást, tettvágyat, vagyis meglehetősen eltérő dolgokat jelent, amelyek azonban jól megférhetnek egymással egy olyan művészeti csoportban, melynek sok helyről származó, sokféle identitást képviselő tagjai a saját művészetüket megértő, szellemi társakat keresnek.

Az alkotóközösség évente szervez művésztelepet, és az ott készült alkotásokat az ország számos városában, valamint külföldön is bemutatja. A művésztelepen az egyesület tagjai és vendégművészek vesznek részt. A helyszín az első évben Pázmánd volt, a következő évtől kezdődően a bajai Eötvös József Főiskola.

A legtöbb kiállító művész legalább egy rangos szakmai díjjal rendelkezik, vagy művészeti ösztöndíjas, s ugyanez jellemzi a vendégművészeket is. Közöttük vannak visszatérők, pl. Szőke Erika, Soltis Miklós, Knyihár Amarilla, Horváth Roland, Utcai Gábor, Debreczeni Imre, Kántor József stb.

A művésztelep szervezője néhány kiváló külföldi művészt is megnyert részvételre, köztük egy-két román, brazil, olasz és szerb alkotót.
Az egyesület és a művésztelep a kiváló teljesítménye alapján országos ismert, kiállításaik révén pedig Kolozsvártól Csíkszeredán és Lendván át, Dunaszerdahelyig, sőt Meiningenig, több országban nagy sikerrel mutatkozott be.

A kiállítás ingyenesen megtekinthető: 2024. június 13-tól július 13- ig a Bartakovics Béla Közösségi Ház galériájában, a ház nyitvatartási idejében.

Facebook esemény

Megnyitás térképen

Ezek is érdekelhetnek