A te történeted
visiteger.com
Eger Turisztikai Honlapja

Gárdonyi 100 Emlékév

Lejárt esemény

2022-ben Gárdonyi Géza halálának 100. évfordulójára emlékezünk

Több közös van bennünk, mint gondolnád…

Emlékszel, amikor az Egri csillagot olvastad általános iskolában? Te persze lelkiismeretes voltál és a patakban fürdőző két gyermektől Bornemissza Gergely várkapitányi kinevezéséig képben voltál a regénnyel, bezzeg a padtársad csak a filmet nézte meg, aztán alázatosan másolta tőled a dolgozat válaszait. Azóta eltelt néhány év és már a saját gyermekeidnek, esetleg unokáidnak mesélsz az egri katonák hőstetteiről.

És az egri osztálykirándulásra emlékszel? A Várra, a Dobó térre, a sokágyas szállásra és a közös utazásra? Akkor még nem is tudtad, hogy Eger mesés városában éppen önmagadhoz, a társaidhoz és a felnőtté váláshoz kerülsz lépésről-lépésre közelebb. Nyári kalandnak indult, aztán életre szóló emlékké vált. Ma pedig már a pároddal, családoddal sétálsz a történelmi utcákon és így írjátok tovább a közös egri történeteteket.

Gárdonyi Géza munkássága és Eger városa összeköt és ismeretlen ismerőssé kovácsol mindannyiunkat. 2022-ben, az Íróóriás halálának 100. évfordulóján Eger összefogott, hogy ezt a közös élményt megünnepeljük.

Ismerd meg Magyarország egyik legnagyobb íróját, vegyél részt az emlékév rendezvényein és tölts felejthetetlen napokat Egerben!

Ezek is érdekelhetnek