A te történeted
visiteger.com
Eger Turisztikai Honlapja

Paramentes szülők akadémiája - Traumák és gyógyításuk a mindennapokban

Paramentes szülők akadémiája - Traumák és gyógyításuk a mindennapokban

Az áprilisi Paramentes Szülők Akadémiája meghívott vendége Dr. Moretti Mária Magdolna " ...vannak vidékek kietlen" Traumák és gyógyításuk a mindennapokban címmel tart előadást a Forrás Gyermek és Ifjúsági Házban.

"Életünk során valamennyien találkozunk a traumával-amely nemcsak az úgynevezett "nagy T” jellegű (gyermekkori elhanyagolás, bántalmazás, szexuális visszaélés, súlyos sérülések, háborús esemény), hanem a sokkal gyakoribb ,nap mint nap előforduló megterhelő tapasztalatok: a családban, iskolában, munkahelyen történő megszégyenítés, kirekesztés, szóbeli bántalmazás, kisebb balesetek , nehéz szülés, a csecsemőt , gyermeket ért erős behatások, kapcsolati csalódás és más, distresszt okozó életesemény, pl.egészségügyi beavatkozások, önbizalmat, énhatékonyságot károsító élmények, vagyis szinte minden, ami a személy számára traumát jelent. A traumát elszenvedett személyeknél gyakran fordul elő önsértés, kockázatos viselkedés, trauma- újraélés, önfeláldozás, szerhasználat, evészavar, szorongásos és depresszív állapotok, melyek mögött ott lapul a gyakran titkolt trauma . A terápiára érkező párok, családok tagjainak élettörténetében csaknem mindig találunk kötődési sérülést, valamilyen fokú bántalmazást vagy elhanyagolást, de a transzgenerációs traumaörökség sem ritka.
Az előadásban szó lesz mindezek felismeréséről és a kezelés lehetőségeiről. Hiszek abban, hogy mindannyian tehetünk jót , nemcsak a gyógyítással, hanem a megelőzéssel is, hiszen
„a trauma kapcsolati tapasztalás, mert a nemcsak maga az esemény, hanem az is számít, kik voltak velünk előtte, alatta és a trauma után.” (Bonnie Badenoch)"

Jegyár: 1000Ft

Jegyek elővételben kaphatók a jegy.hu hálózatán, a Tourinform irodában vagy a Bartakovics Béla Közösségi Ház jegypénztárában.

Facebook esemény

Megnyitás térképen

Ezek is érdekelhetnek