booked.net

Sebes Pisztráng Teljesítménytúra 2022

Lejárt esemény

Újra SPTT, már negyedszer, de idén kicsit más útvonalakon! 


Örömmel értesítjük a Kedves Túratársainkat, hogy 2022. október 22-én, szombaton megrendezzük a 4. Sebes Pisztráng Teljesítménytúrát. Szeretnénk ismét felhívni sokak figyelmét a Bükk-hegység csodáira, a mozgás örömére és a kikapcsolódás egyre népszerűbb formájára. Ebben az évben módosítottunk az útvonalakon, kivéve a 10 km-es távot (Némó nyomában) kimondottan családoknak, melyet gyerekeknek ajánlunk.  A gyakorlottabb túrázók választhatnak a 20, 30 vagy 45 km-es távok közül. Mindhárom táv érinti a Bükk legmagasabb pontját, a Szilvási-kőt. A tapasztalatok alapján a rövid táv kissé hosszabb lesz, (15 helyett 20 km), de talán könnyebb lesz, mert lefelé nem az Istállós-kői barlang felé kell jönni, hanem egy "térdkímélő" utat jelölünk a régi kisvasút nyomvonalát is érintve. Reméljük, hogy mindenkinek tetszeni fog ez kis változás. Mindhárom hosszabb táv közös útvonalon ereszkedik vissza a fennsíkról, csak a 20-asoknak kell külön kitérőt tenniük Gerenna-várra, csak az íze, a szint és a kilátás kedvéért. Próbáltunk minden útvonalat úgy kijelölni, hogy minél kevesebb aszfaltos szakasz legyen benne. A közép- és hosszútáv elmegy a Bálványon található Petőfi-kilátóhoz, ők akár a Magas-Tátrát is láthatják, ha tiszta lesz a légkör. A Bálvány északi oldalán, az erdészeti út mentén érdemes megállni a Bükk-vidék Geopark információs táblájánál. Itt látható a perm-triász határkőzet, földtörténeti alapszelvény feltárása. 300 millió éves kőzetek láthatóak, melyek a földtörténet legnagyobb kihalási eseményről tanúskodnak. A 45-ösöknek innen Mályinkáig kell eljutni, ott Sanyi-kocsmájában akár egy sört is megihatnak, csak az OKT pecsétet ne felejtsék el rányomni az itinerre, különben vissza kell majd menniük még egy körre... :D Visszafelé a fennsíkra egy igazán különleges helyen visz az út, a Csondró-völgyet választottuk idén. Lesz itt patakban gázolás (remélhetőleg), szurdok-túra, barlangszállás, vízesés, forrás, Látó-kövek... még Bükki viszonylatokban is különlegesen szép völgy.

középtávosok Bálvány után gyorsan elérik a Bánkúti Turistaházban kialakított frissítőpontot, majd a (hosszútávosokkal keveredve) a gyönyörű Faktor-réten és Huta-réten kezdik az ereszkedést az Ivánka-lápa felé és a régi kisvasúti nyomvonalon érnek le a Szalajka-völgybe.

Bővebb leírást a távokról és a látnivalókról hamarosan olvashatjátok...
A túra weboldala az alábbi linken is elérhető, itt minden szükséges információt megtaláltok, ami az induláshoz kell. Regisztrálni is majd ezen az oldalon lehet a távokra, külön-külön egyhetes időszakokban.

Sebes Pisztráng Teljesítménytúra 2022

Addig is ízelítőként tekintsétek meg a 2021. évi SPTT összefoglaló videóját!

Weboldal


Megnyitás térképen

Ezek is érdekelhetnek