booked.net

Felsőtárkány

Elérhetőség

Weboldal felsotarkany.hu

Távolság Egertől: 3 km

Ha családi kirándulás, akkor Felsőtárkány!

Felsőtárkány Egertől 3 km-re található a Bükk lábánál, csodálatos panorámájával és természeti adottságaival az egriek egyik kedvenc kirándulóhelye. Felsőtárkány megközelíthető autóval, távolsági busszal vagy egy kellemes, forgalomtól elzárt kerékpárúton.

Felsőtárkány ékköve a Szikla-forrás és tó. Piknikezésre, horgászásra, játszóterezésre és erdei tanösvények megtekintésére is lehetőségünk van itt, bár az ősfákkal körülölelt tó látványa önmagában is elbűvölő.

A falu fölött magasodó Vár-hegyen a kőkorszak óta mindig állt erődítmény, középkori várának pedig nyoma is alig maradt. Az oromra egy viszonylag rövid (10 perces) séta visz fel, a kilátás káprázatos.

Az Erdei Kisvasúttal Felsőtárkány vadregényes tájait ismerjük meg. A Varróházi megállónál lévő vadasparkban nézzük meg az őzeket és a muflonokat. A Kisvasút végállomása a Stimecz ház, innen túrázzunk fel a Vöröskő-forráshoz, amely tavasszal a leglátványosabb: a két méter magasra feltörő kristálytiszta víz igazi tavaszköszöntő, örömteli látvány.

A kisvasút menetrendje változó és időjárásfüggő.

Utazási lehetőségek Egerből Felsőtárkányba:

  Menetidő Információ
Autó ~ 2 perc -
Busz ~ 23 perc volanbusz.hu
Kerékpár ~ 8 perc visiteger.com

Tovább Felsőtárkány honlapjára


Megnyitás térképen

Ezek is érdekelhetnek