A te történeted
visiteger.com
Eger Turisztikai Honlapja

Elérhetőség

Weboldal www.hellomiskolc.hu

Távolság Egertől: 50 km

Eger északkeleti szomszédja Miskolc, a két megyeszékhelyet a Bükk hegység választja el egymástól.

Bár a borsodi nagyvárost sokan az iparával azonosítják, Miskolc meglepően gazdag és sokszínű turisztikai kínálattal rendelkezik, amit érdemes felfedezni. Egerből busszal és autóval lehet a legkényelmesebben átutazni. Felsőtárkány felől egy igencsak kanyargós és emiatt lassabb, viszont meseszép hegyi út vezet. Ha Mezőkövesd felől közelítjük meg a várost, akkor a hegyet megkerülve gyorsabban, akár 50 perc alatt is átérhetünk.

Diósgyőri vár

A Bükk hegység lábánál, gyönyörű természeti környezetben találhatjuk meg a Diósgyőri várat. A múzeum berendezéseinek sajátossága a kötetlen megismerésben rejlik: a látogató szabadon mozogva, minden dolgot kipróbálva élheti át a középkori vár hangulatát.

Barlangfürdő

Miskolc egyik fő kincse a Barlangfürdővé kialakított barlangrendszer, amelyet a víz évezredek alatt vájt ki a kemény mészkősziklából. A közel 3,6 hektáros parkosított strandterületen a Barlangfürdő összesen hat, élményelemekben gazdag medencével várja a vendégeket. 

Lillafüred

A lillafüredi függőkerten végigfutó útvonal egy tematikus sétány, mely a Szinva tanösvényre fűződik rá. Az egyes megállók a költészetről, a költőkről, a természettudósokról, a szerelemről szólnak, de kellő hangsúlyt kapnak a természeti és a mesterségesen épített környezeti elemek is: a vízesés - mely az ország legmagasabb vízesése -, az Anna-barlang, a Garadna-patak, a József Attila-szobor, a kőbe vésett Óda idézet.

Utazási lehetőségek Egerből Miskolcra:

  Menetidő Információ
Autó ~ 50 perc -
Busz ~ 1 óra 35 perc volanbusz.hu

Tovább Miskolc turisztikai honlapjára

Megnyitás térképen

Ezek is érdekelhetnek