A te történeted
visiteger.com
Eger Turisztikai Honlapja

Termálfürdő

Elérhetőségek

Weboldal termalfurdo.egertermal.hu
Email info@egertermal.hu
Telefon +3636510558

Nyitvatartás

Aktuális nyitva tartás termalfurdo.egertermal.hu/nyitvatartas

Jegyárak

Aktuális jegyárak termalfurdo.egertermal.hu/araink
Online jegyvásárlás ticket.egertermal.hu

Az Egri Termálfürdő az ország egyik legszebb városi strandja, 3 bejárattal, 5 hektáros területtel, 13 medencével és ezernyi élménnyel. Mert, ahogy Eger a városok közt, úgy az egri fürdő is egy különleges színfolt a fürdők között.

Már az elhelyezkedés is megér egy említést, hiszen a fürdő Eger szívében található, közvetlenül a történelmi városmag határán. Borozunk a főtéren, gondolunk egyet és 5 perc kényelmes séta után már csobbanhatunk is a kellemes vízben. 

Télen is feltölt!

Az egriek télen is szeretik felkeresni a Termálfürdőt. Van abban valami nagyon különelges, amikor télvíz idején, esőben / ködben / hóban, az ember egy forró fürdőt vesz a szabadban, ráadásul gyógyvízben. Ez a valódi ellazulás, pláne a karácsonyi zsúfolt napok után. A fázósak is nyugalommal vállalhatják a "kalandot", van lehetőség a zárt térből történő kiúszásra. A biztonság kedvéért a köntöst ne felejtsük otthon!

Ebéd a platán árnyékában

Elhelyezkedéséhez méltóan a strand elegáns, polgári hangulatot áraszt, nagy parkos területekkel, védett növényfajtákkal és egy több mint 250 éves platánfával, melyet az ország- és Európa Év fájának is megválasztottak. Sokan szeretnek itt hűsölni, a gyerekek fára mászhatnak és az éppen falatozni vágyók is a platánt keresik, hiszen itt található a strandi pillanatok elengedhetetlen gasztro eleme: a lángos, főtt kukorica, sült hekk, palacsinta és társai.

Találkozzunk a „kavicsosnál”

A fürdő másik különlegességét a gyógyvíz adja: feltétlenül keressük fel az 1-es számú medencét, melyet saját forrás táplál! A víz kellemesen hűvös, lágy és selymes, az egriek kedvence. Az elnevezés onnan ered, hogy a medence aljának egy része kavicsos, így folyamatosan tud feltörni a radon alapú gyógyvíz. Ha figyelmesen megnézzük az egrieket, nem véletlen, hogy idősebb korban is fiatalok.   

Különleges és színes élmények

Pár lépésre a „kavicsos medencétől” egy meleg vizű díszmedencét és egy itáliai reneszánsz hangulatot árasztó dögönyözőt találunk, vízililiomokkal, zuhataggal, kagylócskákkal – igazi fotótéma.  A fürdő déli részében úszómedence, gyerekmedence és csúszdamedence közül is választhatunk, de találunk itt fürdőházat és félig fedett élménymedencét is, ha esetleg rossz időben érkeznénk. Akkor se higgyük, hogy mindent láttunk, ha már minden medencét kipróbáltunk! A strandról közvetlen átjárás nyílik a Török fürdőre, próbáljuk ki ezt is!

Tovább a Termálfürdő oldalára

Megnyitás térképen

Ezek is érdekelhetnek