booked.net

Maratoni Folkhétvége

Október 9. pénte

17.00 „VELÜNK Élő népművészet”

a Heves Megyei Népművészeti Egyesület alkotói kiállításának megnyitója

Az Egyesület egri tagjai okán bekerült az Egri Települési Értéktárba „Eger élő népművészete” címmel. Alkotásaik, tradicionális és újraalkotott tárgyaik kulturális örökségünk értékes és megbecsült darabjai. A kiállításon a fafaragástól a hímzésig, az ékszertől a bútordarabig, a játéktárgyaktól a viseletdarabokig gyönyörködhetünk a szebbnél-szebb alkotásokban.

18.00 „Tehetségeink” - Gálaműsor

Helyi kötődésű népzenészek és néptáncosok szerkesztett műsora

            - Csoszogó és Csosszantó Gyermek Táncegyüttesek,

- a Farkas Ferenc Zeneiskola népzene-, valamint népdal szakos növendékei,

- részlet a Lajtha László Néptáncegyüttes „Víg Eger körül van kerítve” műsorából

- közreműködik Balogh Kálmán, Príma-díjas, Artisjus-díjas, Magyar Örökség díjas cimbalomművész, Fekete Borbála népdalénekes, és a Junior Príma-díjas Kovács Márton és zenekara

 20.00 Magyar táncház

Házigazda: Kovács Márton és zenekara, Bécsi Gyula táncoktató

21.00 SZABÓ BALÁZS BANDÁJA koncert

A magyar népzenét a könnyűzene különböző válfajaival és gyakran klasszikus zenei hangszereléssel ötvöző Szabó Balázs Bandája nehezen sorolható valamely stílus égisze alá, ha valami közelebbit mégis mondanánk róla, akkor a „funky népzene”, „blues-os folk rock” vagy „pop-os világzene” jelzőkkel illetnénk.  A Szabó Balázs Bandája 2015-ben Fonogram díjat kapott.

22.30 Magyar táncház

 

Október 10. szombat

10.00 „Körforgás” - Szalóki Ági gyermekkoncertje

Szalóki Ági nyitott zenész, aki inspirációt elsősorban a tradicionális zenéből és a magyar költészetből merít.  Többszörös Fonogram-díjas, Artisjus előadói díjas, Príma díjas, Liszt Ferenc-díjas előadóművész. Családi koncertjén az elhangzó dalokat a Körforgás c. lemez dalaiból, a Cipity Lőrinc és Gingalló dalaiból, és a Téli-nyári labodából válogatja.

11.00 Aprók Báljaszüreti családi mulatság a Tekergő zenekarral

Őszi népszokások, dalok, játékok kicsiknek és nagyoknak

A bál házigazdája: Szabó Dániel táncoktató

16.00 „Újragondolva” - Ékszerkészítő Műhely

zsinór ékszerek készítése csomózásos technikával - Folenta Design

19.00 Besh o droM jubileumi koncert

Idén 20 éves jubileumát ünnepli a zenekar. Nevük mára egyet jelent a fékevesztett ritmus és dallamkavalkáddal, virtuózitással kezelt hangszerekkel, garantáltan jókedvre derülő, táncra perdülő közönséggel. A Besh o droM zenekar a magyar népzene mellett a délszláv-és a cigányfolklór, a közel-keleti zene, a kortárs tánczene hangulatait is ötvözi. Hihetetlen lendület jellemzi a produkciójukat, nem véletlenül lettek nagyon rövid idő alatt a hazai és a nemzetközi szintér egyik legismertebb és legkeresettebb világzenei együttese.

20.30 Moldvai Táncház / PÁSZTORHÓRA zenekar

A zenekar azért alakult 2014 nyarán, hogy a talpad alá húzza a ropogós táncmuzsikát. Táncházaikban olyan erősen sodor a lendület, hogy magával ragad! Dinamikus, fiatalos, energikus, pörgős, katartikus zenével vár rád a PásztorHóra Urban Csángó Folk Band!

22.00 Bohemian betyars koncert

A BohemianBetyars 2009-ben alakult. Az önmagukat speed-folkfreak-punknak nevező együttes zenéje egy új, izgalmas keverékké állt össze: a zúzós punkot, pattogó skát, sodró pszichedéliát vagy éppen a melodikus témáikat fűszerezték magyar, balkáni és cigány dallamokkal. 2016-ban a BohemianBetyars nyerte meg a Nagy-Szín-Pad című „tehetségmutató” versenyt. Az RTL Klub Farm tévésorozata főcímdalának a Megjöttek a fiúk (Stone Soup, 2012) című számukat választotta, a Drága örökösök tévésorozat főcímdalát is ők játsszák (Majd' meghalok / Csavargó, 2017).

23.30 Moldvai Táncház

Jegyárak és további információ: www.ekmkeger.hu

A Folkhétvége mindkét napján folkkocsma és grillterasz áll vendégeink rendelkezésére!

 

Jegyárak:

Pénteki napijegy (10.09.) 3.500 Ft

Csak a „Tehetségeink” - gálaműsor és táncház 1.500 Ft

Szombati napijegy (10.10.) 3.500 Ft

Csak Szalóki Ági koncert és Aprók Bálja 800 Ft, 3 év alatt a belépés ingyenes

Mindkét napra érvényes bérlet ára: 5.500 Ft

Tovább a honlapra


Megnyitás térképen

Ezek is érdekelhetnek