booked.net

A Szüret

Eger szabadtéri pincefesztiválja: A Szüret

A háromnapos rendezvény a régi szokásokat megtartva, ám mégis a mai kor elvárásaihoz igazodó kikapcsolódást nyújt. A Szüret látványvilágában és gasztronómiai kínálatában is ötvözi a hagyományos elemeket a friss, fiatalos megoldásokkal. A helyi borok kóstolgatása és a különleges ételek falatozása közben színpadi programok, koncertek, kézműves vásár, gyermekprogramok, hagyományőrző ügyességi játszótér várják a családokat. A pincék színes és izgalmas szüreti játékokkal és szelfipontokkal, a Székelyföld Gyöngyszemei népművészeti forgataggal, hagyományos ételek kóstolójával várják az érdeklődőket.

Szeptember 21. péntek

 • 16.00    Központban a Szüret - Völgypark

Szeptember 21-én pénteken 16:00 órától 22:00 óráig völgykóstoló a Szépasszonyvölgyi Vendégvárók Egyesületének szervezésében. Rendhagyó kóstoló Tóth Eszter élő gitár zenéjével a Völgy Piknik parkjában! 12 egri borász, több mint 20 szüreti különlegessége egy egyedi pohárban a Völgyben! 

Kóstolópohár ára: 2.000 Ft. 

 • 20.00    Kft Zenekar koncert - Márai Központ Szabadtéri Színpad

A KFT egy 1981-ben alakult budapesti zenekar. Egyéni, ironikus hangvétel és sok abszurd, szövegközpontú dal jellemzi őket. A kritika kezdettől fogva az újhullámhoz sorolta őket, de széles tömegeket megmozgató koncertjeikkel és országos slágereikkel túlnőttek az alternatív kereteken.

Jegyek elővételben az egri Tourinform Irodában és a www.tixa.hu-n vásárolhatók. Jegyárak: Elővételi: 2500,-Ft , Helyszíni: 3500,-Ft

Szeptember 22. szombat

 • 10:30    Traktoros szüreti felvonulás a Dobó térről a Szépasszonyvölgybe
 • 11:30    Megnyitó – Völgypark Színpad

Szüreti koszorú átadása, szőlőáldás

 • 11:50    Székelyföld Gyöngyszemei rendezvény megnyitója a Székelyföldi és magyar, valamint Heves-, Kovászna- és Hargita megye képviselőivel.
 • 12:15 – 14:00    Agyagbanda koncert és csalogató menetzene a Szépasszonyvölgyben
 • 14:00 – 17:00    Székelyföldi és magyar testvértelepülések hagyományörző csoportjainak műsora

Tüzes Néptánccsoport/Zágon - Mezőségi táncok

Mátraderecskei Asszonykórus - Népdalcsokor

Cika Néptáncegyüttes/Gyergyószárhegy

Papp Franciska/Balaton - Ének

Felsőrákosi Hagyományőrző Dalcsoport - Felsőrákosi és erdővidéki népdalok

Rozmaring Népdalkör/Zabola

Felsőboldogfalvai Néptáncsoport

Tatrospart Néptánccsoport/Gyimesközéplok

Visontai Népdalkör - Népdalcsokor

TOBÁN Néptánccsoport/Szihalom

 • 18:00  Hot Jazz Band koncert - Völgyszínpad

A harminchárom éves fennállását ünneplő zenekart leginkább a korai jazz és a két világháború közötti  Karády, Kabos, Jávor, Latabár filmek zenéinek korhű megszólaltatóiként ismeri és szereti a hazai hallgatóság.

2015-ben a páratlanul sikeres, külföldön is nagyra értékelt, a tradicionális dzsessz autentikus megszólaltatására épülő előadóművészi tevékenysége, valamint a magyar könnyűzenei örökség ápolását szolgáló, értékőrző művészi munkája elismeréseként a hazai jazz-zenekarok közül elsőként részesült Kossuth-díjban.

 • 19:00 Szüreti mulatság Nótár Maryvel - Márai Központ Szabadtéri Színpad

Jegyek elővételben az egri Tourinform Irodában és a www.tixa.hu-n vásárolhatók. Jegyárak: Elővételi: 1500,-Ft , Helyszíni: 1800,-Ft

Szeptember 23. vasárnap

 • 10.00    Csodamalom Bábszínház Pom Pom meséi gyermekelőadása – Völgypark Színpad
 • 12:00 - Egri néptáncegyüttesek közös gálaműsora - Lajtha László Néptáncegyüttes, Szederinda Néptáncegyüttes, Csillagszeműek - Márai Központ Szabadtéri Színpad

Díszvendég a „Felszállott a páva” közönségdíjasa, a Tatrospart Néptáncegyüttes – közreműködik a Kerekes Együttes (Eger)

A Csillagszeműek Egri Tagozata a Timár Sándor, a Nemzet Művésze és Kossuth díjas koreográfus, és Timár Böske táncművész, néptáncpedagógus által Budapesten 1993-ban alapított Csillagszemű Táncegyüttes egyetlen vidéki tagozata. Egerben 2014-ben jött létre, jelenleg 65 gyermek táncol benne.

A Közönség, Nívó és Príma díjas Lajtha László Néptáncegyüttes 2017-ben ünnepelte 40. évfordulóját. Nagyon fontosnak tartják Eger város hírnevének öregbítését, és az autentikus magyar néptánc népszerűsítését. Az együttesnek négy utánpótlás-csoportja van.

A Szederinda Néptáncegyüttes 2017-ben ünnepelte működésének 30 éves jubileumát egy két órás műsorral. Idén XII. alkalommal rendezték meg 600 fő részvételével a Szederinda Nemzetközi Néptáncfesztivált. Az együttes négy csoportja 1 éves kortól felnőtt korig kínál lehetőséget a néptánc szeretetére és annak tanulására.

A belépés ingyenes

Kiegészítő programok a hétvégén:

Gasztronómiai kínálat: hagyományos ízek  és újragondolt ételek

Hagyományőrző népi játszótér

Szüreti játékok és Szelfipontok  a pincékben

Heves megyei kézműves mesterek vására

Székelyföldi és heves megyei települések bemutatkozó standjai

Tovább az Egri bornegyed honlapjára


Megnyitás térképen

Ezek is érdekelhetnek